Evenimentul Zilei > Actualitate > Starea pacienților răniți în INCENDIUL de la BAMBOO
Starea pacienților răniți în INCENDIUL de la BAMBOO

Starea pacienților răniți în INCENDIUL de la BAMBOO

38 de persoane au ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la spitalele din București. Dintre ele, 21 au fost transportate de SMURD și SABIF, iar 17 a mers cu mijloace proprii. Care e starea lor, ne spun reprezentanții spitalelor.

La Spitalul Universitar au ajuns 6 persoane, 4 aduse de SMURD și 2 au venit singure cu taxiul. „Toți au fost externați deja, mai mult panică decât alceva. Două din fete inhalaseră ceva fum, dar nu sunt probleme”, ne-a confirmat dr. Leonard Grecescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență București.

La Pantelimon „au fost aduse 5 persoane din clubul Bamboo , doi băieți și trei fete (două din Israel) Erau ușor intoxicați cu fum, foarte ușor, mai degrabă erau panicați. Dintre ei, în spital a mai rămas un băiat, de 31 de ani, care a sărit pe geam înțeleg. Nu are fracturi sau ceva grav, dar în mai ținem sub observație deși el ar vrea să plece acasă. Al doilea băiat care a fost adus la noi și care a plecat deja acasă, nici măcar nu era victimă practic din incendiu. El reușise să iasă din club, dar și-a dat seama că și-a lăsat hainele și geanta înăuntru așa că a vrut să intre să leia. Nu l-au lăsat, înțeleg, paznicii clubului, care i-au dat cu spray în ochi ca să-l potolească. Era mulțumit că i-au făcut asta, că altfel cine știe ce pățea. Din fericire nu e ca data trecută, lucrurile s-au mișcat infinit mai bine de data asta”, a explicat managerul spitalului, prof.univ.dr. Gheorghe H. Popescu.

La Spitalul Colentina, dr.Silvi Ifrim, managerul unității, a spus că la Colentina s-au prezentat 4 pacienți din Bamboo : doi cetățeni arabi și două persoane din Israel, o fată și un băiat. Toți patru au atacuri de panică. În plus, fata din Israel are hipotermie, i s-a făcut internare de o zi dar după ce s-a încălzit a cerut externarea.

Spitalul Elias – cinci persoane au fost transportate cu ambulanțele. „Din fericire de data aceasta n-a mai fost ca data trecută, Slavă Cerului (tragedia Colectiv, n.r.). Nu ne învățăm minte! La noi au venit cinci pacienți, din care ultimul pleacă și el acasă. Nu au avut probleme majore, intoxicații cu fum minore”, a explicat Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias. 

Cei mai mulți pacienți au ajuns la Spitalul Floreasca. Șase persoane rănite în urma incendiului din clubul Bamboo au rămas internate, dintre care trei la Ortopedie iar ceilalți la Toxicologie, a declarat, sâmbătă dimineață, purtătorul de cuvânt al unității, dr. Bogdan Oprița.

„Dintre persoanele rămase la spital, trei au fost internate la secția de Ortopedie. Este vorba de două femei și un bărbat. Două dintre aceste persoane prezentau traumatisme lombare ca urmare a căderii de la înălțime. În timpul incendiului se pare că au sărit pe geam. A treia persoană are o fractură de gleznă. Celelalte trei persoane sunt internate pe secția de Toxicologie. Una, în stare gravă, a necesitate măsuri de protezare respiratorie. Acum s-a renunțat la ele, dar starea se menține în continuare severă", a precizat Oprița, pentru Agerpres. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.