Evenimentul Zilei > Actualitate > Stăpânul Teleormanului riscă cinci ani de închisoare
Stăpânul Teleormanului riscă cinci ani de închisoare

Stăpânul Teleormanului riscă cinci ani de închisoare

Liviu Dragnea, cercetat pentru a fi cerut şefilor de secţii de votare să-i dea raportul din oră în oră.

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu în formă calificată.
Plângerea penală împotriva lui Liviu Dragnea a fost depusă la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Cristian Boureanu.
Potrivit unor sesizări din teritoriu, preşedinţii secţiilor de votare din judeţul Teleorman trebuiau să-i transmită lui Dragnea prin SMS datele privind prezenţa la vot, din oră în oră. Potrivit legii, preşedinţii secţiilor de votare sunt persoane apolitice.
Prin urmare, ele nu se pot subordona unei persoane politice, cum este preşedintele Consiliului Judeţean. În cazul în care cercetările vor demonstra veridicitatea faptelor, Liviu Dragnea riscă o pedeapsă cu închisoarea între şase luni şi cinci ani.
A doua plângere
După câteva ore, PDL a depus o nouă plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea. PDL a reclamat că Dragnea ar fi solicitat preşedinţilor secţiilor de votare ca, de la ora 21, să-i scoată din secţii pe reprezentanţii democrat-liberali.
Cristian Boureanu a declarat că după această oră se aşteaptă la tentative masive de fraudare şi în alte judeţe, precum Vrancea, Mehedinţi Constanţa, Olt, Dolj şi Brăila. "Aşteptăm inclusiv tentative de violenţă", a declarat Boureanu.
Puzderie de urne mobile
Unele Birouri Judeţene au fost inundate de cereri de urne mobile. În unele localităţi, numărul de cereri ajungea la un sfert sau chiar la o treime din totalul locuitorilor.
Recordul absolut a fost atins în judeţul Olt, unde peste 10.800 de persoane au solicitat urna mobilă, conform informaţiilor furnizate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Olt, judecătorul Florentina Meşină.
În câteva comune, numărul celor care au solicitat urna mobilă este de o treime din totalul populaţiei, dar Florentina Meşină explică acest lucru prin faptul că în anumite localităţi rurale predomină populaţia în vârstă.
Pe locul doi la cursa pentru urne mobile se clasează Mehedinţiul, cu 5200 de solicitări. Pe locul trei se situează Botoşaniul, cu 4000 de cereri. Tot 4000 de solicitări pentru urna mobilă se înregistraseră şi în Dolj. Judeţul Dâmboviţa a înregistrat 3600 de solicitări, în Galaţi peste 2900, iar la Neamţ 1164 de cereri.
Caz incredibil la Ospiciul din Socola
Un caz special se înregistrează la Iaşi, unde, conform unei plângeri depuse de PDL la BEJ, urna mobilă a fost trimisă la Spitalul de Psihiatrie de la Socola împreună cu 700 de buletine de vot, deşi numărul de solicitări de a vota era de 212.
În plus, urna a fost trimisă cu un singur membru al secţiei de votare, şi nu cu doi, aşa cum prevede legea.
Cereri record de urne mobile: au fost localităţi unde o treime de populaţie ar fi solicitat să voteze la domiciliu
"Cine votează primeşte stradă asfaltată"
Primarul oraşului arădean Ineu, Călin Abrudan (PNL), a transmis o scrisoare locuitorilor în care susţine că, în funcţie de procentul de participare pe fiecare stradă la referedum şi la votul din toamnă, va exista un grafic cu străzile unde va începe asfaltarea.
"Vă propun o provocare: în funcţie de procentul de participare la vot pe fiecare stradă din Ineu, la votul de la referendum şi la votul din toamnă, vom avea împreună un grafic cu străzile unde vom începe asfaltarea", se menţionează în scrisoarea semnată de primarul PNL.
"Ineul va fi ajutat de guvernul USL, începând de duminică, când noi toţi vom scăpa de Băsescu", se încheie documentul.
"M-am gândit să premiez spiritul civic. Eu am promis în campania electorală că voi asfalta două străzi pe an, iar asta vreau să fac de anul viitor. În funcţie de participarea localnicilor la vot, vom face graficul de asfaltare şi de introducere a canalizării", a fost explicaţia halucinantă a primarului, citat de Mediafax.
Citiţi şi:

  • REFERENDUM FURAT. Plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea. El riscă 5 ani de închisoare. Următorul pe listă, Oprişan?