Evenimentul Zilei > Actualitate > Stanciu și-a falimentat cariera, dar s-a umplut de bani
Stanciu și-a falimentat cariera, dar s-a umplut de bani

Stanciu și-a falimentat cariera, dar s-a umplut de bani

Internaționalul român a ales să se transfere într-un fotbal mediocru, dar care plătește foarte bine. Mijlocașul a plecat de la Sparta Praga și va juca în Arabia Saudită, pentru formația Al Ahli, acolo unde va primi 2,5 milioane de euro anual.

O veste bună pentru Nicolae Stanciu, dar proastă pentru echipa națională a României. Mijlocașul ofensiv s-a transferat în Arabia Saudită, la Al Ahli, grupare care a fost de acord să plătească suma de 10 milioane de euro cehilor de la Sparta Praga.

La 25 de ani, Stanciu a ales să joace într-un campionat care poate fi considerat, din punct de vedere profesional, „o fundătură”.

Criticat aspru pe rețelele de socializare

Bineînțeles, decisiv a fost aspectul financiar, pentru că românul are asigurat un salariu de 2,5 milioane de euro anual, plus alte bonusuri de performanță. Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale, afirmase, ieri, că „Stanciu încă nu a semnat”, sperând probabil, că transferul nu se va materializa. Stanciu a fost criticat vehement pe rețelele de socializare, atât de suporterii români, cât și de cei ai Spartei Praga.

„Asta e valoare ta”. „Nu mai e de așteptat nimic de la un asemenea jucător” sau „Ești un mercenar, nu te interesează decât banii”, au fost câteva dintre reacții.

„Transferul acesta nu e deloc de bun augur”

Adrian Porumboiu, fost finanțator al echipei FC Vaslui, a avut un discurs dur legat de transferul lui Stanciu. „Îi va fi greu să vină să joace la echipa națională de acolo. În Arabia Saudită te duci la 35 de ani ca să îți completezi conturile, pentru mine e o mare dezamăgire ce a făcut. Este o cădere vertiginoasă! Eu îl vedeam la Chelsea, la Inter, la o echipă de top din Europa, nu în altă parte. Dar transferul acesta nu e deloc de bun augur pentru fotbalul românesc”, a declarat Porumboiu la Digi Sport.

Vândut la Anderlecht pentru 9,8 milioane de euro

Stanciu a fost privit ca unul dintre cei mai talentați fotbaliști români în ultimii cinci ani. Însă, la fel ca atâtea alte „nestemate” autohtone a dezamăgit în momentul în care a plecat în străinătate. S-a remarcat la FC Vaslui, formație pentru care a evoluat în perioada 2011-2013.

A fost cumpărat de Gigi Becali și a îmbrăcat tricoul Stelei în intervalul 2013-2016. Latifundiarul din Pipera a reușit să-l vândă la Anderlecht Bruxelles, pentru 9,8 milioane de euro. El a devenit astfel cel mai scump fotbalist român plecat din Liga I. Nu s-a acomodat la Anderlecht, acolo unde a evoluat mediocru, iar belgienii au încercat să scape de el și să mai salveze din pagubele financiare.

Anul trecut a ajuns în Cehia, la Sparta Praga, pentru 4 milioane de euro, și căderea profesională continuă. E drept, acum pentru o sumă consistentă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: