Evenimentul Zilei > Sport > Stanciu, one – man show! Românul i-a executat, din nou, pe scoţienii de la Rangers
Stanciu, one – man show! Românul i-a executat, din nou, pe scoţienii de la Rangers

Stanciu, one – man show! Românul i-a executat, din nou, pe scoţienii de la Rangers

Nicolae Stanciu continuă forma sa excelentă din ultima lună de zile. Mijlocaşul ofensiv român a marcat, din nou, împotriva celor de la Glasgow Rangers, iar Slavia aşteaptă acum, cu mari emoţii, duelul din sferturile de finală, cu Arsenal Londra.

După ce l-a învins pe veteranul din poarta noii campioane a Scoţiei, Allan McGregor, în meciul tur, disputat la Praga, Nicolae Stanciu l-a mai executat ieri seară, încă o dată, pe acesta, şi în manşa a doua, de pe „Ibrox Stadium”.

Om de bază în garnitura de start a tehnicianului Jindrich Trpisovsky, fotbalistul în vârstă de 27 de ani şi-a pus amprenta decisiv pe jocul cehilor, în victora obţinută în deplasarea de la Glasgow, cu scorul de 2 – 0. Stanciu a executat magistral o lovitură liberă, cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier al centralului istraelian Grinfeld şi a consfinţit astfel calificarea alb – roşiilor în faza sferturilor de finală ale Europa League.

„M-am răzgândit în ultimul moment. Antrenorii mi-au sugerat să şutez către colţul lung, gândindu-se că goalkeeper-ul lui Rangers a văzut că în ultimul meci trăsesem în partea opusă. L-am simţit pe portatul scoţienilor plasat spre celălalt colţ şi am ales să execut normal, peste zid” a declarat, vizibil entuziasmat, Nicolae Stanciu.

Toate gândurile duc spre Arsenal

Deşi Slavia va avea parte de o dublă infernală cu englezii de la Arsenal Londra, jucătorul crescut în pepiniera celor de la Unirea Alba Iulia are încredere că echipa sa poate produce încă o surpriză. Cehii s-au descurcat de minune în acest sezon, în deplasările din Regatul Unit şi au obţinut victorii atât la Leicester, cât şi la Glasgow.

„Ne simţim uimitor şi suntem fericiţi. A fost cel mai greu meci al nostru in sezonul acesta, să venim la Glasgow şi să câştigăm pe terenul unei echipe neînvinse. Sper că voi reuşi să ajung cu Slavia în semifinalele competiţiei” şi-a pus dorinţa internaţionalul tricolor.

Jurnaliştii de la celebra televiziune britanică BBC au ţinut, la rândul lor, să evidenţieze rolul decisiv pe care l-a avut Stanciu în calificarea Slaviei Praga. „Românul Nicolae Stanciu a rezolvat meciul cu cincisprezece minute înainte de final, cu un al doilea gol fabulos în această dublă” au concluzionat reporterii din Marea Britanie.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.