Stalin a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 13 ani

Stalin a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 13 ani

Moartea Svetlanei Stalina, fiica dictatorului sovietic, constituie pentru presa rusă, şi nu numai, un bun prilej pentru răscolirea diverselor "poveşti" despre comportamentul nu tocmai moral al tătucului Rusiei. Cum ar fi un document KGB, descoperit în urmă cu câţiva ani de către istoricul rus Boris Ilizarov.

Documentul relevă că cel privit în anii petrecuţi la putere drept un model de moralitate pentru întreaga naţiune a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, care i-a făcut şi un copil, dar Stalin i-a abandonat pe amândoi. "Povestea pare prea şocantă ca să fie adevărată. Dar după ce Stalin a murit, Hruşciov a decis să investigheze zvonurile cu privire la depravarea sexuală a monstrului", nota Daily Mail online. Zvonuri care s-au dovedit adevărate… Promisiune pentru orfană Potrivit documentului, Stalin a avut o relaţie intimă cu Lidia Perelighina (13 ani), cea care l-a născut pe Aleksandr în 1916, când Stalin era exilat în Siberia.

Tătucul, cu 20 de ani mai vârstnic decât Perelighina, fusese arestat de autorităţile ţariste în 1913 şi exilat un an mai târziu pentru "activităţi revoluţionare" în localitatea Kureyka (situată aproape de Cercul Arctic). Aici a cunoscut-o pe orfana Lidia, căreia, după doi ani de convieţuire, îi promitea că o va lua de nevastă. Stalin făcuse promisiunea deoarece relaţia lui cu minora ajunsese cunoscută autorităţilor locale, care l-au ameninţat cu închisoarea.

Documentul incriminator a fost redactat de KGB abia la trei ani după moartea dictatorului, în 1956, când succesorul său, Nikita Hruşciov, făcea eforturi de a-l discredita. Totuşi, informaţia nu a fost făcută publică, documentul rămânând în arhive până acum câţiva ani.

Aleksandr "Stalin" a luat numele bărbatului cu care mama lui s-a căsătorit (Davidov), s-a înrolat în Armata Roşie, a luptat în cel de-al doilea război mondial şi a decedat în 1987, într-un deplin anonimat.

Perelighina a murit la doi ani după Stalin. Nu apelase decât o dată la el: când băiatul, student merituos, îşi pierduse bursa, ca fiu de "duşman al poporului". Stalin a intervenit atunci şi l-a ajutat să îşi păstreze bursa. O familie "model"

Conform istoricilor, relaţiile lui Stalin cu proprii copii erau complexe, deoarece "tătucul popoarelor" avusese o copilărie nefericită - amândoi părinţii îl băteau. De altfel, fotografii ale tiranului împreună cu proprii copii sunt aproape de negăsit. Iakov, fiul dăruit de prima soţie, era considerat de tătuc debil mintal. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Iakov murea, împuşcat de nemţi, deoarece dictatorul nu acceptase un schimb de prizonieri, în care ar fi trebuit să elibereze un mareşal german. A semnat, practic, condamnarea la moarte a propriului copil. Liderul sovietic declara, la acea vreme, că nu poate schimba un simplu soldat cu un mareşal! Marea dragoste Vasili şi Svetlana sunt copiii dăruiţi de cea de-a doua soţie, Nadia, care s-a sinucis, în 1932, în condiţii misterioase - doctorii au descoperit urme ciudate, ce indicau strangularea. Explicaţia oficială a fost că a murit de apendicită! După moartea Nadiei, Stalin nu s-a mai recăsătorit. Vasili a murit, în 1962, răpus de comă alcoolică, iar Svetlana, preferata lui Stalin (îi plăcea să o alinte "vrăbiuţa mea") a fugit din U.R.S.S.

Există şi documente care vorbesc despre faptul că în viaţa lui Stalin a existat o mare dragoste. Mulţi se întrebau de ce îi plăcea tătucului să citească Puşkin. "Boris Godunov" de Puşkin îi aducea aminte de cea mai mare dragoste a vieţii lui: Sofia Leonardovna Petrovskaia. O aristocrată poloneză, care îl plăcuse pe Stalin aşa cum era înainte de a-l îmbăta puterea: un preot ratat, proletar, nebărbierit, posac, îmbrăcat mereu sărăcăcios. Sofia era o femeie delicată, care a avut grijă de el şi nu îl contrazicea niciodată, deoarece ştia că orice altă opinie politică decât a lui îl enerva. Relaţiile lor s-au întrerupt când ea a fost răpusă de tuberculoză…

Toată viaţa sa, Stalin a fost extrem de vigilent în a bloca din faşă orice încercare de cercetare, documentare şi publicare a biografiei sale din tinereţe, care ar fi putut aduce atingere "minunatei" sale biografii oficiale. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ko4_Ep0YCJ8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

  • A murit fiica lui Stalin. "Tata era un monstru moral şi spiritual"

Ne puteți urmări și pe Google News