"Stagii pe bune" în companii, pentru pasionaţii de IT&C

"Stagii pe bune" în companii, pentru pasionaţii de IT&C

Cel mai mare program naţional de stagiatură din România, lansat ieri, le oferă studenţilor din facultăţile de IT&C şansa de a învăţa de la profesionişti şi de a fi plătiţi pentru munca lor.

Studenţii şi masteranzii sunt invitaţi în această vară să-şi completeze activităţile din facultate prin stagii practice, desfăşurate pe durata verii, în marile companii din domeniu.

Anul acesta, cei care vor aplica în cadrul programului "Stagii pe Bune" au şansa să interacţioneze cu profesionişti din firme precum BitDefender, Ubisoft, 4psa, Adobe.

500 de locuri în Iaşi, Timişoara, Sibiu, Bucureşti

"De opt ani organizăm stagii pentru studenţii din IT&C şi câteva mii au beneficiat deja de proiectul nostru. Anul trecut, am avut 500 de stagiari. La această ediţie, ne aşteptăm ca minimum 50 de firme de profil să ofere în jur de 500 de poziţii de stagiu în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Sibiu", a declarat Vlad Posea, coordonator naţional "Stagii pe Bune".

Mai exact, stagiarii învaţă în vacanţa de vară de la profesionişti din domeniu, care le devin mentori, iar în timpul stagiului sunt plătiţi astfel încât să se poată întreţine.

În cei opt ani de activitate, în cadrul programului peste 7.500 de studenţi din marile centre universitare s-au înscris la circa 1.800 de stagii.

Pentru a aplica, un student trebuie să-şi facă un cont pe site-ul www.stagiipebune.ro şi să completeze un CV. Data limită de aplicare este 13 mai, iar înscrierea e gratuită.

Companiile care propun stagii în cadrul programului o pot face gratuit între 13 februarie- 13 mai. Acestea vor putea recruta stagiari dintre cei care au aplicat, iar rezultatele vor fi anunţate pe 1 iunie.

CAZ

Stagiul i-a adus un loc de muncă

Radu Vasiliu, student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti a aplicat în vara lui 2011 pentru un astfel de stagiu.

"Dacă ar fi trebuit să caut singur la fiecare firmă nu ştiu dacă m-aş fi descurcat. Am fost selectat pentru stagii de mai multe firme, dar am ales Bitdefender. Am avut un stagiu de trei luni. În primul rând, am căpătat experienţă, nu puteam avea experienţă într-o mare companie altfel. Apoi am fost educat în spritul firmei, aveam program normal: opt ore pe zi şi mereu aveam responsabilităţi. Am putut învăţa să creez un produs", spune tânărul care a fost plătit lunar pentru munca depusă în perioada stagiului.

După finalizarea programului, Radu a continuat colaborarea cu Bitdefender, iar în acest moment este angajat în cadrul companiei de IT.

Ne puteți urmări și pe Google News