SPP îşi ridică palat cu biserică de 31 de milioane de euro

SPP îşi ridică palat cu biserică de 31 de milioane de euro

Revista presei.

Cotidianul

SPP îşi ridică palat cu biserică de 31 de milioane de euro

În plină criză financiară, Serviciul de Protecţie şi Pază îşi construieşte, peste drum de Cotroceni, un sediu format din opt corpuri plus o biserică.

Construirea noului sediu al SPP va scoate, în plină criză financiară, din buzunarul contribuabilului român peste 31 de milioane de euro. În acest an, de la bugetul de stat au fost alocate deja aproximativ şapte milioane de euro, adică 30 de milioane de lei noi pentru acest nou sediu, iar firmei care a câştigat licitaţia i s-a comunicat că va primi mai mulţi bani la rectificarea bugetară. Suma a fost alocată într-un moment în care, de la şeful statului până la cel mai mic dintre demnitari, se vorbeşte doar despre măsuri de austeritate bugetară. Libertatea

Un român l-a ajutat când a vrut să-l asasineze pe Castro

Felix Ismael Rodriguez Mendigutia, 68 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi agenţi CIAIA, ne-a vizitat ţara, la invitaţia Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România. Cariera de agent a început-o la aproximativ 20 de ani, când a intrat ilegal în Cuba, cu ajutorul unui marinar român, pentru a-l asasina pe Fidel Castro.

Un marinar român avea toate şansele, în 1960, să se afle în spatele asasinării dictatorului comunist din Cuba, Fidel Castro. Povestea ne-a fost spusă de nimeni altul decât celebrul agent CIA, Felix Rodriguez, în vârstă de 68 de ani. Imediat după venirea la putere a lui Fidel Castro, în rândul civililor din Cuba a urmat un val de asasinate pe considerentul: “Cine nu este cu noi e împotriva noastră”. Rodriguez era stabilit în America şi, la doar 20 de ani, în luna septembrie a anului 1960, s-a alăturat unui grup de cubanezi exilaţi în Guatemala, sub denumirea Brigada 2506. Adevărul

Steaua, maşina de stricat fotbalişti

Lipsa unui management şi a unui plan de achiziţii bune a adus Steaua într-o situaţie cel puţin jenantă în clasament. Cele trei participări consecutive ale Stelei în Liga Campionilor ar fi trebuit să ajute enorm clubul din Ghencea. Steaua a devenit însă o trupă de pluton, cu şanse reale de a rata Europa.

„Nu vreau să cobesc, dar nu văd bine Steaua”. Declaraţia îi aparţine lui Mihai Stoica, fostul manager al Stelei, făcută în faţa Mănăstirii Caşin, din Bucureşti, la conferinţa de presă ad-hoc. De fapt, decăderea Stelei, care este evidentă, a fost prevăzută de mai mulţi oameni din fotbal. Rechemat ca soluţie de avarie în decembrie, după ce l-a demis prin telefon pe Dorinel Munteanu, Marius Lăcătuş a trebuit să se descurce pentru acest retur cu aceeaşi echipă care a dat rateuri în tur.

Ziua

Zikolov a spionat şi bazele americane din Bulgaria

Marinov Zikolov, bulgarul arestat la Bucuresti, a spionat si bazele americane de la Novo Selo si Bezmer, in perioadele in care revenea in Bulgaria, informeaza cotidianul sofiot Standart. Datele despre bazele americane nu erau destinate atasatului militar al Ucrainei, Serghei Ilnitski, care juca rolul de cutie postala pentru Zikolov si subofiterul roman Floricel Achim, sustine sursa citata.

Bulgarul gasea modalitatea de a transmite informatiile din Bulgaria catre rusi, cel mai probabil prin filiere diplomatice. Acest anunt a fost facut pentru "Standart" de catre deputatii bulgari din cadrul Comisiei pentru Ordine Interna si Siguranta. In opinia lor, Zikolov a fost urmarit in ultimul an de Serviciul bulgar de contrainformatii militare, scrie ziarul bulgar, adaugand ca Parlamentul de la Sofia ii va audia joi pe seful Serviciului bulgar de informatii, Kircio Kirov, precum si pe seful Serviciului de informatii militare, generalul Plamen Studenkov.

România Liberă

Populismul vine pe autostrada

Autostrada romaneasca a facut adevaratul salt de la planseta la santier abia dupa 2001. Dupa noua ani insa, putem calatori semicivilizat doar de la Bucuresti spre Pitesti si pana la Cernavoda, in total peste 280 de kilometri.

Cauzele acestui fiasco fac din Romania un caz unic intre statele membre UE. Justificarile pe care le gasesc fostii si actualii ministri din ultimii noua ani frizeaza uneori ridicolul si denota iresponsabilitatea. Daca in anii ’90 clasa politica nu le-a intuit potentialul, alegerile generale din 2000 au marcat un moment de cotitura: autostrazile au intrat, in sfarsit, in vocabularul de campanie electorala. Cel putin retoric, nu au mai putut fi ignorate de partidele care se respecta.

Gândul

Românul care dă fursecuri la tot Berlinul

Pe scurt: un bărbat stă în bucătărie şi face fursecuri pe care le livrează personal şi gratuit unor necunoscuţi. E Dan Tobescu, cunoscut drept „Fursecul“, tipul care trimite gratis – în schimbul unui mail – prăjituri ecologice de el, oriunde în Bucureşti, celor care îl conving în scris că merită cookies.

În timp, când vorba – ca şi prăjitura – se află pe buzele tuturor internauţilor, Tobescu îi provoacă pe amatorii de dulciuri să intre într-o cursă cu indicii în căutarea delicioaselor fursecuri. Îndrăgostit de normalitate şi Bucureşti, bărbatul încerca să-i facă pe „jucători“ să deschidă ochii asupra oraşului, asupra străzilor, asupra istoriei şi să facă conexiuni între fapte, locuri, oameni şi evenimente. Până de curând, asta se întâmpla în Bucureşti, unde 5 sau 50 de oameni primeau săptămânal prăjiturele fără E-uri, conservanţi şi grăsimi hidrogenate ale lui Dan Tobescu. Acum se întâmplă la Berlin.

Ne puteți urmări și pe Google News