Evenimentul Zilei > Actualitate > Sportul românesc este în floare! Parteneriat între COSR şi Primăria Sectorului 1
Sportul românesc este în floare! Parteneriat între COSR şi Primăria Sectorului 1

Sportul românesc este în floare! Parteneriat între COSR şi Primăria Sectorului 1

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Primăria Sectorului 1 au semnat miercuri un parteneriat pentru a dezvolta infrastructura olimpică existentă în sector.

"Sporturile despre care este vorba în cadrul acestui proiect.: vorbim aici de judo, vorbim de scrima, înot, atletism şi rugby sunt sporturile care vor beneficia de baze dedicate pentru pregătirea elevilor pentru pregătirea sportivilor care îşi doresc să atingă marea performanţă", a afirmat preşedintele CORS.

Autorităţile locale au afirmat că vor susţine construirea bazelor sportive din punct de vedere material, iar federaţiile îşi pun la dispoziţie specialiştii.

"Sportul te dezvoltă nemaipomenit din toate punctele de vedere şi cu siguranţă în această perioadă în care copiii sunt expuşi unor tentaţii nenumărate, eu zic că sportul îi îndrumă pe drumul cel bun", a precizat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

"Sportul reprezintă foarte multă sănătate, dar reprezintă şi o dezvoltare a anumitor capacităţi mentale, a lucrurlui în echipa", a explicat, de asemenea, Liliana Toderiuc, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.