Spitalul Marie Curie pregătește generațiile de mâine. Consilierea și orientarea profesională a „mediciniștilor” intră în stagiul trei

Spitalul Marie Curie pregătește generațiile de mâine. Consilierea și orientarea profesională a „mediciniștilor” intră în stagiul trei

Alți 45 de studenți de la UMF Carol Davila, din București, vor învăța de la echipa profesorului Gheorghe Burnei ce înseamnă să fi i chirurg și vor afl a dacă au vocație pentru a practica ortopedia pediatrică. Numărul total al studenților consiliați ajunge, astfel, la 158.

Reputatul chirurg, prof. dr. Gheorghe Burnei, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie”, din București, a ținut ieri, în amfiteatrul unității spitalicești, o conferință de presă cu tema „Importanța consilierii și orientării profesionale și efectuarea de stagii de practică de către studenții la medicină”.

Conferința face parte din proiectul POSDRU/161/2.1/ G/139364 „Consiliere, orientare profesională și elemente de practică în ortopedia și traumatologia pediatrică”.

Cea mai mare deficiență a sistemului de învățământ universitar depistată de medicii-tutori ai studenților din proiect este cea legată de practică: nu se face destulă ori este la modul superficial.

Ne puteți urmări și pe Google News

În seria a treia, pregătiți alți 45 de studenți

La eveniment au participat toți medicii implicați în consilierea și orientarea profesională a elevilor și studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București - partener în proiect. Este vorba despre medicii Gavriliu Ștefan Traian, Japie Ecaterina, Ghiță Raluca Alexandra, Țiripa Laurențiu, Vlad Costel și Hami Serban. „Foarte mulți studenți români și străini din centrele universitare sunt interesați de acest proiect, motiv pentru care la ultimul stagiu vom avea și participanți în mod benevol, adică fără a fi plătiți cu cei 1100 de euro prevăzuți în proiect”, a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei.

Al treilea stagiu al proiectului începe din 7 septembrie, când timp de trei săptămâni, cei 45 de cursanți vor face zilnic cinci ore de practică și una de teorie. Cei care sunt interesați să afle dacă au aptitudini pentru chirurgie ori pentru ortopedie pediatrică se pot interesa la www.practicaortopediepediatrica. ro. Cei mai buni cursanți vor fi premiați pe merit, nu pe pile și relații. Vor fi trei premii și o mențiune, în bani.