Spitalul Foişor va fi redeschis curând. Mai sunt necesari câţiva paşi

Spitalul Foişor va fi redeschis curând. Mai sunt necesari câţiva paşi

Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor va fi redeschis curând pentru toți pacienții, având în vedere că acolo nu mai există niciun bolnav de Covid-19.

Spitalul Foişor va fi redeschis curând. Mai sunt necesari câţiva paşi. De asemenea, conform Antena 3, spitalul a găzduit un singur pacient internat la terapie intensivă în ultimele cinci zile. În prezent, angajații spitalului au început procesul de nebulizare, de curățenie și de dezinfecție. Mai mult, sursa citată a notat că va fi făcută și verificarea probelor biologice.

Totodată, vor fi refăcute vechile circuite ale spitalului după ce au fost reconfigurate în aprilie, când unitatea medicală a fost dedicată exclusiv tratării bolnavilor de Covid-19. În acest sens, conducerea spitalului a depus toată documentația la Direcția de Sănătate Publică București. Mai departe este așteptat avizul din partea inspectorilor care se află deja la spital.

De asemenea, este necesară şi informarea celor de la Ministerul Sănătății, după care urmează redeschiderea oficială. „Există însă și un apel către pacienți, care, în ciuda faptului că sunt programați, trebuie să aștepte o informare din partea spitalului cu privire la momentul și formalitățile necesare în momentul prezentării, pentru a se putea evita o posibilă aglomerare”, arată antena3.ro.

Spitalul Foişor va fi redeschis curând

Spitalul Foișor

Spitalul Foișor

Altfel, amintim ce spunea în urmă cu 9 zile şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, despre situaţia Spitalului Foişor: „Nu ştiu dacă trebuie revocat ordinul. Este un ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte unităţile sanitare COVID.

La acest moment, ordinul care a fost emis şi care a fost avizat de Ministerul Sănătăţii a stabilit anumite aspecte, în anumite condiţii, condiţiile se îmbunătăţesc, ei mai au încă pacienţi de terapie intensivă. Ca să evităm să mutăm bolnavii de la un loc la altul, unde riscul e foarte mare la aceşti bolnavi, faţă de situaţia în care să duci doar bolnavii ortopedici, care nu sunt cu risc major, aici vorbim de pacienţi cu risc major, aşa că aşteptăm să se termine situaţia care este în spitalul respectiv, adică să se externeze bolnavii, să se rezolve bolnavii respectivi şi după care, în urma analizei, poate să se întoarcă la activitatea lui originală.”

Ne puteți urmări și pe Google News