Spionul Mihai CARAMAN se TEME de dezvăluirile "Evenimentului Istoric"!

Spionul Mihai CARAMAN se TEME de dezvăluirile "Evenimentului Istoric"!Mihai Caraman Sursa foto: EVZ

Caraman s-a născut la data de 11 noiembrie 1928, în comuna Oancea, județul Galați. A fost ofițer în cadrul Direcției de Informații Externe a Securității Statului. În perioada 1958-1968, în calitate de șef al rezidenței de spionaj din Paris, a organizat și condus așa-numita „Rețea Caraman”, care a reușit să sustragă și să aducă în țară unele documente din Cartierul General al NATO, provocând daune grele Alianței Nord-Atlantice.

Un anunț postat de directorul Evenimentului Istoric, jurnalistul Dan Andronic readuce în atenția opiniei publice un caz 
Despre spionul român Mihai Caraman s-au scris tot felul de istorii romanțate, povești siropoase. Majoritatea sunt articole tip copy-paste după versiunile scrise de Securitatea Nouă.
Cam tot ceea ce ați citit până acum în diverse ziare și reviste este apă de ploaie!

"Evenimentul Istoric" publică pentru prima dată în ultimii 30 de ani ADEVĂRATA POVESTE A CELEI MAI MARI AFACERI DE SPIONAJ DIN ISTORIA NATO. 

Legăturile cu URSS, ce documente au fost furate, care au fost persoanele racolate și implicațiile politice. 

Retras de la post după deconspirarea afacerii, generalul Mihai Caraman a devenit după 1989 primul șef al SIE. A fost favoritul lui Petre Roman. Acum am auzit că se teme de materialul care va fi publicat de "Evenimentul Istoric".  Vreau să-i transmit public că AM SCRIS DOAR ADEVĂRUL!

Din 21 septembrie puteți afla și voi!

Mihai Caraman s-a născut la data de 11 noiembrie 1928, în comuna Oancea, județul Galați. A fost ofițer în cadrul Direcției de Informații Externe a Securității Statului.

În perioada 1958-1968, în calitate de șef al rezidenței de spionaj din Paris, a organizat și condus așa-numita „Rețea Caraman”, care a reușit să sustragă și să aducă în țară unele documente din Cartierul General al NATO, provocând daune grele Alianței Nord-Atlantice. Asupra lui Mihai Caraman a planat bănuiala că ar fi lucrat și pentru KGB, deoarece a fost singurul ofițer al Securității decorat de KGB pentru rezultate excepționale împotriva NATO.[1]

În 1968, o parte dintre agenții recrutați de Caraman au fost deconspirați, iar ofițerul român a fost retras în țară, unde a deținut mai multe funcții de comandă în structurile de spionaj devenind și șeful diviziei de contrainformații de la Direcția de Informații Externe.

După fuga generalului Ion Mihai Pacepa în SUA, din 1978, Mihai Caraman a fost detașat în funcții neimportante și, în final, în 1979 a fost trecut în rezervă.

După evenimentele din decembrie 1989, la data de 18 ianuarie 1990 generalul Caraman a fost reactivat și a fost numit în funcția de adjunct al ministrului apărării naționale și comandant al Centrului de Informații Externe, centru care a devenit la 13 decembrie 1990 Serviciul de Informații Externe.