Evenimentul Zilei > International > Speranţa se întrevede în Italia. Cifrele sunt clare şi nu mint. Dio, aiuta gli italiani!
Speranţa se întrevede în Italia. Cifrele sunt clare şi nu mint. Dio, aiuta gli italiani!

Speranţa se întrevede în Italia. Cifrele sunt clare şi nu mint. Dio, aiuta gli italiani!

A început Italia să stăpânească valul de Coronavirus? Scăderea numărului de infecții și de morţi cauzate de virusul chinezesc oferă o speranță importantă italienilor.

Aceasta este concluzia jurnaliştilor britanici de la Daily Mail, în contexul în care Italia este cea mai afectată țară de Coronavirus, cu mai multe victime decât China și aproape 60.000 de infecții confirmate.

Raza de speranţă a apărut în weekend, când a fost raportată o scădere a numărului de decese după două săptămâni în care cifrele au escaladat într-un ritm infernal. La fel s-a întâmplat şi cu numărul cazurilor de infectare.

Autoritățile din Roma au raportat că 651 de persoane au murit duminică, o cifră semnificativ mai mică decât recordul de 793 de persoane, câte au murit sâmbătă. De asemenea, au fost confirmate 5.560 de cazuri noi de Coronavirus de sâmbătă până duminică, ceea ce arată o scădere semnificativă a celor 6.557 de cazuri confirmate de vineri până sâmbătă.

Cifrele demonstrează că măsurile draconice de izolare impuse de mai-marii de la Roma şi-au arătat în sfârşit rezultatele.

Dio, aiuta gli italiani!