Cea dintâi montare a „Oedip”-ului enescian prezentată în Marea Britanie va avea premiera astăzi, la Opera Regală Covent Garden, din Londra, una dintre cele mai celebre scene muzicale ale lumii. Spectacolul a fost produs în anul 2011 pentru Théâtre Royal de la Monnaie din Bruxelles, în concepţia dramatică a regizorilor Àlex Ollé şi Valentina Carrasco, doi dintre membrii vizionarului grup de creație La Fura dels Baus din Barcelona.

Distribuția: bas-baritonul danez Johan Reuter, Sir John Tomlinson (Tiresias), Sarah Connolly (Iocasta), Sophie Bevan (Antigona) și Marie-Nicole Lemieux (Sfinxul).Norman Manea sărbătorește împlinirea a 80 de ani de viață

Norman Manea este omagiat astăzi, începând cu ora 9.00, în Sala „Ion Heliade Rădulescu” a Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei 125, București), cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. Norman Manea este unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani. Sesiunea va consta într-o serie de discuții libere pornind de la temele majore ale operei lui Norman Manea.