Evenimentul Zilei > Justitie > ȘPAGĂ și DENUNȚ împotriva procurorului DNA NEGULESCU. Acuzat că luat mită 40.000 de euro de la „Șomerul”. Mesajul care ar putea clarifica convorbirea între soția arestatului și procuror
ȘPAGĂ și DENUNȚ împotriva procurorului DNA NEGULESCU. Acuzat că luat mită 40.000 de euro de la „Șomerul”. Mesajul care ar putea clarifica convorbirea între soția arestatului și procuror

ȘPAGĂ și DENUNȚ împotriva procurorului DNA NEGULESCU. Acuzat că luat mită 40.000 de euro de la „Șomerul”. Mesajul care ar putea clarifica convorbirea între soția arestatului și procuror

Procurorul DNA Negulescu este din nou în mijlocul unei afaceri scandaloase. O înregistrare difuzată aseară de România TV l-a arătat în relații calde cu soția unui arestat. Un mesaj primit de jurnalistul Dan Andronic în timpul emisiunii ar putea fi cheia afacerii.

Un personaj-cheie în această afacere este Constantin Vlad. "S-a reţinut că, în perioada 2014-2016, suspectul Vlad Constantin, zis Şomerul, ar fi eliminat concurenţa în domeniul exploatării materialului lemnos de pe raza judeţului Prahova, prin ameninţarea cu un act de justiţie viciat, lăsând impresia că are influenţă asupra unor funcţionari şi magistraţi. De asemenea, ar fi şantajat şi ultragiat un funcţionar public cu funcţie de conducere şi un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.", se spunea în referatul care a însoțit propunerea de arestare preventivă.

Cine este Constantin Vlad, zis Șomerul? Ieri, EvZ a publicat o amplă relatare despre viața sa tumultoasă. Materialul integral îl puteți citi AICI.

Aseară, la România TV, Dan Andronic, jurnalist la EvZ, a citit în direct, un mesaj pe care l-a primit în timpul emisiunii. Potrivit acestuia:

Pai e un denunt impotriva lui, de la "Șomerul", asa ii e porecla astuia, pentru ca Negulescu ar fi primit circa 40.000€ spaga

Un mesaj care poate fi cheia întregii convorbiri telefonice. Așa se poate explica atitudinea aproape servilă pe care procurorul Negulescu, proaspăt transferat de la Parchetul General la DNA, o are față de soția arestatului Constantin Vlad.  

În înregistrare, procurorul o ”instruia” pe Monica Vlad cum să îl determine pe soțul ei, Constantin Vlad, zis Șomerul,  să își retragă o plângere formulată împotriva lui. ”L-a pus pe ăla, Vasile George, să mă denunțe și a dat o declarație împotriva mea că l-am cercetat abuziv. Dosarul a juns la Papici (Lucian Papici, fost șef în DNA central n.n.) , pe cine a pus aia să mă verifice”, spunea procurorul DNA Negulescu.