Evenimentul Zilei > Monden > Soția unui celebru chef din România, dată în judecată de Ministerul Culturii. Riscă executarea
Soția unui celebru chef din România, dată în judecată de Ministerul Culturii. Riscă executarea

Soția unui celebru chef din România, dată în judecată de Ministerul Culturii. Riscă executarea

Georgiana, fosta parteneră a lui Samuel Le Torriellec, are probleme financiare și duce un război în instanță cu reprezentanții Ministerului Culturii.

Georgiana, fosta soție a celebrului chef Samuel Le Torriellec are o dispută procesuală cu Ministerul Culturii. Ea este angajată în cadrul unei instituției ce se află în subordinea Ministerului Culturii și a fost dată în judecată, recent, de către minister. Și asta din cauza unei datorii, pe care oficialii vor să o recupereze apelând cu ajutorul instanțelor la executarea silită.

Obiectul dosarului în care este implicată fosta consoartă a chef-ului este „acţiune în răspundere patrimonială”. Conform legii, acest articol poate fi invocat atunci când un angajat îi produce pagube materiale angajatorului sau atunci când „salariatul a primit bunuri care nu i se cuveneau și care nu mai pot fi restituite în natură sau dacă acestuia i s-au prestat servicii la care nu era îndreptățit”, conform celor de la spynews.ro.

Despărțire cu cântec de Samuel Le Torriellec. A vrut să păstreze numele fostului soț

Georgiana a divorțat de Samuel Le Torriellec după un scandal uriaș. Instanța a decis că femeia va trebui să renunțe la numele fostului soț și să revină la cel de fată. De asemenea, instanța hotăra ca ea să-i achite fostului partener suma de 6.000 de lei, bani ce reprezentau cheltuielile de judecată.

„Admite cererea principală formulată de reclamantul-pârât Le Torriellec Samuel-Michael-Dominique în contradictoriu cu pârâta-reclamantă Le Torriellec Georgiana. (…) Dispune desfacerea căsătoriei încheiată între părţi la data de 19.09.2015, înregistrată sub nr. …/19.09.2015 la București, sector 1, din culpa comună a soților.

A cerut eșalonarea taxei de timbru

Dispune ca pârâta-reclamantă să revină la numele purtat anterior căsătoriei, respectiv acela de …. Obligă pârâta-reclamantă să plătească reclamantului-pârât suma de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat”, precizau magistrații în decizia luată anul trecut.

În timpul procesului cu fostul soț, Georgiana a cerut eșalonarea plății taxei de timbru în valoare de 26.000 de lei. „Admite cererea de acordare a ajutorului public judiciar formulată de petenta Le Torriellec Georgiana. Dispune eşalonarea plății taxei de timbru în cuantum de 26.036,95 lei, urmând a fi achitată pe parcursul a 12 rate lunare, începând cu luna noiembrie 2019, fiecare rată în cuantum de 2.169,75 lei urmând a fi plătită până cel târziu la data de 30 a lunii în curs. Fără cale de atac”, decideau magistrații.