Și-a dat fosta soție în judecată că l-a umilit în fața copiilor. Ce au decis magistrații

Și-a dat fosta soție în judecată că l-a umilit în fața copiilor. Ce au decis magistrații

După șase ani de denigrări și batjocură în fața copiilor săi, un bărbat și-a dat în judecată fosta soție.

Un bărbat din Galați și-a dat în judecată fosta soție după ce aceasta l-a denigrat, umilit și batjocorit în fața copiilor lor, dar și a societății.

La mijlocul scandalului se află și copiii cuplului, rămași în grija mamei. Odată cu separarea, aceasta ar fi avut grijă să îi întoarcă pe micuți împotriva propriului tată.

Ajuns la capătul răbdării, gălățeanul a apelat la justiție pentru a se face dreptate

Încă din 2014, ea „manipulează şi alinenează” copiii, ceea ce i-a provocat tatălui suferinţă fizică şi sufletească, spune decizia instanţei.

Conform acesteia, de fiecare dată când a avut ocazia, femeia făcea diverse scene şi mereu aducea copiii foarte târziu la întâlnirile cu tatăl, ba chiar spunea în public şi cu voce tare că bărbatul este incompetent sau chiar pedofil.

„Conversaţia ostilă dintre părţi fiind îndreptată de către pârâtă şi spre copii, acestora fiindu-le întrerupt jocul şi chemaţi de mamă să asiste la dispută, incitaţi împotriva tatălui şi interogaţi de o manieră a le fi insuflate răspunsuri prestabilite.

Se reţine astfel (...) poziţia pârâtei, aceasta întrebându-l pe băiat: ", se arată în motivarea instanței.

În replică, femeia a spus că fostul soț vrea doar să se răzbune din cauza divorţului.

Femeia este obligată prin sentință judecătorească să plătească fostului soț despăgubire în valoare de 7.000 de lei.

Prevederile noului Cod civil privind despăgubirile

Noul Cod civil (Legea nr. 287/2009). Art. 388 din Codul civil prevede: „Distinct de dreptul la prestaţie compensatorie prevăzut la art. 390, soţul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soţului vinovat să-l despăgubească. Instanţa de tutelă soluţionează cererea prin hotărârea de divorţ.

Reglementarea acordării despăgubirilor la divorţ îşi va găsi tot mai mult aplicabilitatea în practica judiciară. Este un instrument juridic oportun, pus la îndemâna soţului prejudiciat de dispreţul ceilulalt soţ faţă de valorile pe care se întemeiază familia, în particular, şi faţă de normele de convieţuire socială, în general”, potrivit antena3.ro

Ne puteți urmări și pe Google News