Năstase va fi vizitat însă doar de soţie şi Mihnea Năstase, având în vedere că la vizită pot intra doar două persoane, a spus Andrei Năstase. Acesta a mai spus că familia nu şi-a revenit după cea de-a doua condamnare primită de Adrian Năstase. „Nu ne-am revenit încă după condamnarea tatălui meu, dar foarte multă lume este alături de noi. E ca un vis urât. Suntem o familie unită. N-avem ce să facem, trebuie să fim puternici şi să mergem înainte”, a declarat Andrei Năstase. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.
După opt ani de procese, dosarul "Zambaccian" s-a lăsat cu condamnări. Adrian Năstase a fost închis în Penitenciarul Rahova.
Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat cel mai devreme peste opt luni. Pedeapsa finală pe care o va executa fostul premier va fi stabilită de un judecător de la Tribunalul Bucureşti.
Magistratul va contopi cele două condamnări definitive primite de Năstase: cea de doi ani din dosarul "Trofeul Calităţii" şi cea de patru ani din dosarul "Zambaccian". Astfel, pedeapsa va fi cea mai mare condamnare, patru ani, la care se poate adăuga un spor de 3-12 luni. De exemplu, în cazul lui Gigi Becali, care avea trei condamnări de câte trei ani în dosarele "Valiza", "Schimbul de terenuri cu MApN" şi "Sechestrare de persoane", instanţa a dat un spor de şase luni.
Dacă nu va primi sporul, Năstase va rămâne cu cei patru ani de închisoare. Legea spune că dacă un condamnat are peste 60 de ani, acesta va executa doar o treime din pedeapsă şi va putea fi eliberat condiţionat. Fostul premier are 63 de ani. El va intra în Comisia de eliberări condiţionate după ce a executat 16 luni. Din pedeapsă se scad şi cele aproape nouă luni executate în dosarul "Trofeul Calităţii".
De asemenea, Năstase va câştiga zile de libertate dacă va participa la programele din penitenciar sau dacă va scrie cărţi.
Povestea dosarului "Zambaccian"
În dosarul "Zambaccian", procurorii DNA l-au acuzat pe fostul premier că a primit mită în valoare totală de 630.000 de dolari de la Irina Jianu, pentru a o menţine în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Adrian Năstase mai este acuzat şi pentru primire de foloase necuvenite de la fostul consul al României în China, Ioan Păun. Din banii primiţi de la Irina Jianu, susţin procurorii DNA, Adrian şi Dana Năstase ar fi cumpărat bunuri din China pentru imobilul din strada Zambaccian.
Achiziţiile ar fi fost realizate de către Ioan Păun, căruia i s-ar fi promis că va fi menţinut pe poziţia de consul. În martie 2006, Năstase, care era preşedinte al Camerei Deputaţilor, l-a ameninţat pe consulul Păun cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru acesta (şi anume că acesta lucrează sub acoperire pentru un serviciu secret) pentru a-l determina să-şi retracteze declaraţiile date în cauză şi să nu predea la DNA mai multe documente compromiţătoare.