Designerul lui Carnem Iohannis a povestit pentru Libertatea despre alegerile soției președintelui în ceea ce privește ținutele. Andreea Tincu este creatoarea de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis încă din 2015. Ea e cea care îi propune și creează ținutele primei doamne a României de la evenimentele oficiale.

Colaborarea cu președinția a început printr-un simplu e-mail.

„Este mai simplu decât și-au imaginat mulți, inclusiv apropiați de-ai mei. Am trimis un e-mail de pe site-ul oficial, cu portofoliu anexat, și am întrebat dacă prima doamnă este interesată de o colaborare cu un designer român cu experiență. Asta a fost tot. Cred că primei doamne i-au plăcut colecțiile mele.”, a declarat designerul pentru forbes.ro.

Carmen Iohannis nu plătește ținutele purtate la evenimente oficiale. Carmen Iohannis a atras privirile la dineul dat la Paris în 2018. Prima doamnă a purtat ținute create de Andreea Tincu la evenimente oficiale din Austria, America, Japonia, Italia, dar și în România. Nu de fiecare dată ținutele primei doamne au fost apreciate, des a fost criticată chiar și de specialiști din industrie. Soția președintelui Iohannis nu a reacționat niciodată.

Carmen Iohannis și-a ales ținutele în care s-a simțit și bine

Stilul Primei Doamne s-a remarcat de fiecare dată: ținute care să o avantajeze, pe care le-a purtat cu naturalețe și care au plasat-o într-o sferă a eleganței și bunului gust. soția sa a intrat de multe ori în atenția opiniei publice datorită ținutelor sale. Mereu impecabilă, mereu cu o prezență disecretă, dar rafinată, Carmen Iohannis și-a ales de fiecare dată ținutele în care nu dar că a strălucit, dar s-a simțit și bine în public.

Designerul a dezvăluit și ce fel de contract este între ea și prima doamnă. Carmen Iohannis nu plătește ținutele, le îmbracă și apoi le înapoiază. Andreea Tincu poate fi un fel de furnizor al Administrației Prezidențiale, cum sunt cei ai caselor regale, care câștigă pentru că numele îi e e asociat cu prima doamnă.