Ce nu știa nimeni despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu. „Lumini de flori” la Buzău

Calin Popescu Tariceanu, ALDE

Loredana Popescu Tăriceanu și-a încredințat stilul artistic acuarelei și a pictat, în ultimii doi ani, 40 de tablouri ce vor putea fi admirate la expoziția de pictură „Lumini de flori.”

ARCUB găzduieşte, între 22 septembrie și 16 octombrie, expoziţia de pictură „Lumini de flori”, semnată Loredana-Popescu Tăriceanu.

Ea a absolvit Liceul de Arte Plastice din Buzău și a continuat studiile la Universitatea de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar.

Sub îndrumarea pictorului Viorel Grimalschi, Loredana Tăriceanu a deprins arta culorii, iar în ultimii doi ani a reușit să picteze 40 de tablouri.

O viață dedicată artei

Loredana Tăriceanu a fost și realizator de emisiuni şi reporter pe zona culturală al unui important post de televiziune.

Mai mult, ea a debutat și în lumea creației vestimentare, fiind recunoscută la festivaluri renumite atât în țară, cât și în străinătate.

Expoziția „Lumini de flori” va fi prezentată, în premieră, la Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău, oraşul natal al artistei.

Iubitorii de artă vor putea admira cele 40 de lucrări în care artista a transpus amintiri din perioada copilăriei cu emoțiile femeii împlinite.

Sursa foto: Opinia Buzau

40 de tablouri inspirate din viața artistei

Vernisajul expoziției va fi întregit de un recital susținut de către saxofonistul Flavius Teodosiu, artistul român ce a devenit cunoscut la nivel mondial.

Saxofonistul are în palmares turnee cu muzicieni celebri, printre care Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Chris de Burgh, Michael Bolton, Joe Cocker, Johnny Logan, iar prezenţa în 1992, la Show-ul TV “RTL SATURDAY Night” i-a schimbat complet viitorul.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, marţi – duminică, între orele 12:00 – 20:00, la ARCUB, sălile Gabroveni şi Lipscani, scrie Mediafax. 

Loredana Popescu-Tăriceanu a realizat ținute vestimentare pentru Naționala de Handbal, fete și băieți și pentru personalul navigant al companiei Blue Air. De asmenea, a realizat ținute vestimentare, în anul 2018, pentru Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei Regale. De atunci, artista are un atelier personal cu activitate de design vestimentar.

Debutul în lumea artei l-a reprezentat o expoziție de grup din Munchen, Germania, în 1996, iar prima colecție de autor – de inspirație indiană – a fost prezentată la Muzeul de Artă „Frederic și Cecilia-Cuțescu Storck” din București în 2001, fiind intitulată „Sunrise în Taj-Mahal”.