Soția legendarului baschetbalist Kobe Bryant va primi despăgubiri uriașe, după procesul împotriva autorităților care ar fi distribuit poze de la locul accidentului

Soția legendarului baschetbalist Kobe Bryant va primi despăgubiri uriașe, după procesul împotriva autorităților care ar fi distribuit poze de la locul accidentului

Soția lui Kobe Bryant, Vanessa, va primi despăgubiri în valoare de zeci de miliarde de dolari în urma procesului în care polițiștii și pompierii au fost acuzați că au făcut poze de la locul accidentului și le-au distribuit apoi în spațiul public.

Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, și fiica lui, Gianna, în vârstă de 13 ani, au fost printre cei șapte morți din elicopterul care s-a prăbușit la Calabasas, California, în data de 26 ianuarie 2020. Vanessa Bryant a dat ulterior comitatul Los Angeles în judecată, susținând că dreptul la viață privată a familiei sale a fost încălcat, în urma imaginilor făcute și distribuite de pompierii și polițiștii care s-au deplasat la locul accidentului.

Vanessa Bryant va primi despăgubiri uriașe

În urma proceselor, soția legendarului baschetbalist va primi despăgubiri de 29 de milioane de dolari din partea comitatului Los Angeles.

Avocatul Vanessei Bryant a confirmat că s-a ajuns la o înţelegere între părţi în valoare de 28,85 de milioane de dolari, care include şi suma iniţială de 15 milioane de dolari, pe care un juriu dintr-un tribunal federal i-a acordat-o acesteia în august în cazul în care s-a constatat că pompierii şi poliţiştii i-au încălcat intimitatea şi i-au provocat suferinţe emoţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziua de azi marchează punctul culminant al doamnei Bryant în lupta curajoasă pentru a-i trage la răspundere pe cei care s-au angajat în acel comportament grotesc. Ea a luptat pentru soţul ei, fiica ei şi toţi cei din comunitate ale căror familii au fost tratate cu aceeaşi lipsă de respect”.

De cealaltă parte, Mira Hashmall, avocatul Comitatului Los Angeles, a declarat că înţelegerea a fost „corectă şi rezonabilă”, potrivit Reuters.

Banii vor fi folosiți pentru fundația creată în numele lui Kobe Bryant

Toți banii câștigați în urma deciziei instanței vor fi folosiți în campaniile umanitare în care sunt implicate fundațiile Mamba și Mambacita, deschise în memoria lui Kobe Bryant și a Giannei, decedată în același tragic accident de elicopter.

La 14 decembrie 2014, Bryant a devenit al treilea cel mai bun marcator din NBA, depășindu-l pe Michael Jordan într-un meci contra celor de la Minnesota, câștigat cu 100–94.