Soros, încântat de pandemie? Speram că Trump se va autodistruge, mi-a depășit așteptările!

George Soros iese din nou la rampă. Nu ca să arunce cu bani în stțnga și-n dreapta în ajutorul imigranților și al minorităților sexuale, ci ca să facă o analiză a vieții politice internaționale profund afectate de criza de sănătate.

Într-un interviu acordat aliaților săi de la Project Syndicate, chiar dacă deplânge flagelul care „pune în pericol supraviețuirea civilizației noastre”, „filantropul” nu poate să nu salute aspectele pozitive ale pandemiei. Câteva citate sunt edificatoare.

„Chiar înainte de a izbucni pandemia mi-am dat seama că ne aflăm într-un moment revoluționar în care ceea ce ar fi fost imposibil sau chiar de neconceput în vremurile normale nu numai că a devenit posibil, dar poate și absolut necesar. Apoi a venit COVID-19, care a perturbat radical viața oamenilor și a impus un mod de viață diferit. Acesta este un eveniment fără precedent care probabil nu a mai avut loc niciodată",

Cea mai mare satisfacție a multimiliardarului american se leagă, evident, de problemele pe care virusul SARS-Cov-19 le provoacă  celor doi lideri politici pe care i-a identificat drept dușmanii săi.

Firește, primul pe listă este președintele Statetelor Unite Donald Trump. „El luptă acum pentru supraviețuire. Aș adăuga, de asemenea, că am avut încredere că Trump se va autodistruge și mi-a depășit cele mai mari așteptări ale mele".

Soros nu ezită, însă, să-l atace și pe liderul chinez Xi Jinping, pe are îl numește dictator. Potrivit lui Soros, pandemia l-ar putea face pe Xi „vulnerabil”.

Magnatul nu explică de ce pandemia a fragilizat poziția liderului chinez, dar pare evident că se referă  la daunele economice pe care China le-a suferit din cauza noului coronavirus. E posibil. Însă, să vorbească și despre posibila  izolare a Beijingului din cauza războiul dezlănțuit de administrația Trump.

Să nu credeți că există vreo contradicție în ceea ce spune Soros. Nici el, nici grupul global de interese al cărui purtător de cuvânt este, nu au niciun interes ca SUA sau China să se poată impune pe scena internațională. Dimpotrivă, Soros ar dori ca atât SUA, cât și China să devină fragile, ca nemulțumirile populare să izbucnească și o „stare revoluționară” să se instaleze la nivelul întregii lumi.

Soros știe că deceniile în care planeta a fost la cheremul marii finanțe s-au încheiat o dată cu alegerea lui Trump și votul pentru Brexit. Acum speră, însă, că pandemia va face posibilă slăbirea statelor naționale și creșterea influenței acelor organisme internaționale în care oameni ca George Soros și Bill Gates își pot folosi banii ca să inflențeze deciziile.

Să fie acesta momentul ultimei sforțări pentru impunerea unui stat planetar? Sau Soros și prietenii săi s-ar mulțumi să li se restituie puterea de care s-au bucurat în timpul administrațiilor Clinton, Bush și Obama? Greu de spus, mai ales că totul ține de evoluția pandemiei și forța recesiunii economice mondiale. Crizele sunt, însă, mană cerească pentru cei care pescuiesc în ape tulburi.

Spre deosebire de timpurile de aur ale elitelor globaliste, Soros calcă acum pe un teren minat. Dacă sprijinul său masiv pentru adversarii lui Donald Trump nu a avut niciun fel de urmări, cu Xi Jinping jocul e mult mai periculos.

Relațiile magnatului american cu elitele chineze care i se opun lui Xi nu va fi tolerat, mai ales că Soros are antecedente. Xi știe prea bine că nu ar fi pentru prima oară când "" sprijină mișcări de proteste sau chiar revoluționare împotriva conducerilor pe care nu le agreează.