Într-un interviu acordat aliaților săi de la Project Syndicate, chiar dacă deplânge flagelul care „pune în pericol supraviețuirea civilizației noastre”, „filantropul” nu poate să nu salute aspectele pozitive ale pandemiei. Câteva citate sunt edificatoare.

„Chiar înainte de a izbucni pandemia mi-am dat seama că ne aflăm într-un moment revoluționar în care ceea ce ar fi fost imposibil sau chiar de neconceput în vremurile normale nu numai că a devenit posibil, dar poate și absolut necesar. Apoi a venit COVID-19, care a perturbat radical viața oamenilor și a impus un mod de viață diferit. Acesta este un eveniment fără precedent care probabil nu a mai avut loc niciodată”,

Cea mai mare satisfacție a multimiliardarului american se leagă, evident, de problemele pe care virusul SARS-Cov-19 le provoacă  celor doi lideri politici pe care i-a identificat drept dușmanii săi.

Firește, primul pe listă este președintele Statetelor Unite Donald Trump. „El luptă acum pentru supraviețuire. Aș adăuga, de asemenea, că am avut încredere că Trump se va autodistruge și mi-a depășit cele mai mari așteptări ale mele”.

Soros nu ezită, însă, să-l atace și pe liderul chinez Xi Jinping, pe are îl numește dictator. Potrivit lui Soros, pandemia l-ar putea face pe Xi „vulnerabil”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE