Evenimentul Zilei > International > Soros este gata să arunce America într-un Război Civil dacă Trump este reales
Soros este gata să arunce America într-un Război Civil dacă Trump este reales

Soros este gata să arunce America într-un Război Civil dacă Trump este reales

Miliardarul George Soros se află în spatele unei ample coaliții de grupuri militante de stânga pregătite să declanșeze o mișcare de „rezistență” masivă dacă Joe Biden pierde alegerile din SUA.

Grupările cheie sprijinite de DA sunt # Resist, ACLU, Media Matters și Organizing for Action. Ultimul grup a fost creat la începutul lui 2013 pentru a-i menține pe susținătorii lui Barack Obama activi, după încheierea mandatelor acestuia.

Retorica liderilor acestor grupuri mizează pe un scenariu nefondat pe nimic concret, potrivit căruia Trump, pierzând alegerile, este dispus să creeze o criză constituțională prin refuzul de a pleca și „împingând republica americană până la punctul de ruptură”.

„Indivisible mizează pe capacitatea sa, demonstrată deja, de a mobiliza un mare număr de oameni pentru a protesta față de separările de familii de la începutul președinției lui Trump (criza imigranților de la frontiera cu Mexicul – n.r.) și de a activa rețelele care au mărșăluit în stradă cerând punerea sa sub acuzare în 2019”, subliniază Sasha Abramsky de la The Nation. „Aceste acțiuni, împreună cu Marșurile Femeilor, mobilizările pentru criza climatică și, bineînțeles, recentele efuziuni de sprijin pentru echitate rasială au demonstrat că puterea populară poate modela evenimentele, chiar în era Trump.”

„Rezistența noastră este esențială pentru a apăra rezultatul acestor alegeri”, a declarat Arisha Michelle Hatch, directoare executivă a Colour of Change, un Comitet de Acțiune Politică (PAC). „Ne vom mobiliza pentru a-i proteja pe negri de haos și de durerea care vor rezulta inevitabil dacă Trump decide să nu țină cont de realitate în noiembrie.”

„Singura barieră care îl împiedică pe Trump să arunce democrația noastră de pe stânci într-un ocean de fascism suntem noi, oamenii, în Ziua Alegerilor”, spune Nelini Stamp, directoare de stategie și parteneriate la Working Families Party.

„Dacă Trump continuă să facă uz de tactici menite să intimideze alegătorii și să tulbure alegerile, vom avea nevoie de o rezistență locală masivă pentru a ne apăra democrația”, declară K. Sabeel Rahman, președintele Demos Action. „În fața unor alegeri cruciale va trebui ca noi toți să ne asigurăm că democrația noastră nu este deturnată.”

„Când Joe Biden și Kamala Harris vor fi aleși, acest lucru se va datora faptului că patru ani oamenii au văzut ultimii patru ani de dezbinare, inclusiv tentativele inacceptabile de a ne diviza pe bază de rasă, și au respins cu fermitate acceastă retorică”, spune și președinta Service Employees International Union, Mary Kay Henry.

„Megadonatorii de stânga, precum George Soros, au fost ocupați să instaleze procurori de district radicali în toată America. Priviți”, spune Tucker Carlson, realizator la Fox News.

„Procurorii – oamenii a căror slujbă este să vă protejeze – le facilitează infractorilor posibilitatea de a vă teroriza familiile”, adaugă Carlson.

„Nu este o întâmplare”, afirmă acesta. „Megadonatorii de stânga ca George Soros au realizat că este mai ușor să instalezi membri rasicali ai DA decât să convingi oamenii să-și dea foc la propriile orașe. Soros s-a zbătut din greu pentru a face să fie desemnați procurori districtuali care vor zădărnici legile împotriva tulburărilor de stradă și a violenței prin neaplicarea lor.”

„Grupuri sprijinite de Soros au cheltui peste 13 milioane de dolari în alegerile de procurori districtuali din 17 state”, mai spune Carlson. „În ultimii ani, acest lucru s-a produs în Florida, California, Pennsylvania, Texas și Virginia.”

„În 2017, Soros a cheltuit circa 1,7 milioane de dolari pentru alegerea unui singur om, Larry Krasner, la Philadelphia. El este procuror districtual și, cum era de prevăzut, Krasner a determinat o creștere dramatică a infracționalității”, a mai adăugat ziaristul de la Fox.

Este absolut improbabil ca procurorii districtuali de stânga să aplice legea împotriva protestelor pregătite de Soros în noiembrie, care se anunță mai violente și mai devastatoare decât cele văzute în această vară la Portland, Seattle, Minneapolis, Kenosha și Washington DC.

PAGINA ANTERIOARA