Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Grindeanu se vede din nou premier al României. Condițiile în care ar accepta funcția
Sorin Grindeanu se vede din nou premier al României. Condițiile în care ar accepta funcția

Sorin Grindeanu se vede din nou premier al României. Condițiile în care ar accepta funcția

Sorin Grindeanu visează la o nouă funcție de premier al României, însă cu o singură condiție. El trebuie să fie și președinte al partidului din care face parte, PSD.

Sorin Grindeanu, actualul ministrul al transporturilor, a dezvăluit într-un interviu televizat că și-ar dori să devină din nou prim-ministrul țării, însă nu ar vrea acest lucru fără a fi și președintele partidului din care face parte, funcție ocupată în prezent de Marcel Ciolacu.

El a punctat că vrea funcția, deoarece orice om politic are un proiect pe care dorește să-l ducă la bun sfârșit.

„Orice om politic are un anumit proiect. În mod sigur nu mi-aș dori să fiu prim-ministru fără să fiu președintele partidului din care fac parte. Experimente de tipul acesta au arătat, și nu doar la PSD, chiar și la PNL în istoria recentă, că nu sunt foarte solide”, a declarat Grindeanu, în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Sorin Grindeanu vrea să devină premierul României

În continuare, prezentatoarea emisiunii a precizat că în această situația, pentru a-și îndeplini dorința, ministrul transporturilor are două variante: „Fie îl refuzați pe Ciolacu și nu vă duceți premier, fie îl dați jos din barcă”.

Drept răspuns, Grindeanu a contrazis-o pe moderatoare și a explicat că Marcel Ciolacu este cel care va candida pentru funcția de prim-ministru, deoarece e important ca în spate să ai sprijinul partidului.

Actualul ministru al transporturilor a mai fost premier pe vremea că la conducere era Liviu Dragnea. El a făcut în emisiune mai multe referire la acea perioadă, inclusiv la protestele din 10 august pe Ordonanța 13.

Marcel Ciolacu va veni în funcția de premier

Acela a fost momentul rupturii cu Liviu Dragnea, ulterior el fiind dat jos din fruntea guvernului printr-o moţiune de cenzură iniţiată chiar de propriul partid, PSD, potrivit româniatv.net.

Grindeanu a mai vorbit și în trecut despre funcția de premier pe care o va ocupa Marcel Ciolacu, menționând că este deja o propunere votată de partid.

„Preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, să vină în mai anul viitor pe funcţia de prim-ministru este deja o propunere votată în partid. Este o decizie luată în unanimitate în urmă cu un an”, a spus Sorin Grindeanu despre rotaţia premierilor care va avea loc anul viitor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: