Evenimentul Zilei > Social > Sorin Grindeanu: „Încep activitățile pe primul lot al autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova!”
Sorin Grindeanu: „Încep activitățile pe primul lot al autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova!”

Sorin Grindeanu: „Încep activitățile pe primul lot al autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova!”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat astăzi începerea lucrărilor pe primul lot al autostrăzii care face legătura dintre Muntenia și Moldova. Mai exact, este vorba despre lotului 2 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (Mizil-Pietroasele). Acesta a menționat faptul că echipele de topometrişti au început deja să identifice limitele traseului (28,35 km).

Organizarea de şantier pe primul lot al autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia şi Moldova este operaţională, a anunţat joi, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CNAIR a predat astăzi constructorului, prin proces verbal, amplasamentul lotului 2 al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (Mizil-Pietroasele). Echipele de topometrişti au început deja să identifice limitele traseului viitoarei autostrăzi (28,35 km). Organizarea de şantier este operaţională, iar constructorul bulgar din Asociere aduce zilnic din Bulgaria utilaje în completarea celor puse deja la dispoziţie de constructorul român”, a precizat Grindeanu.

Acesta a adăugat că vor urma lucrările premergătoare construcţiei, precum: deminări, descărcări arheologice, pregătirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri ce vor fi construite, drumuri tehnologice şi decopertare strat vegetal.

Urmează lucrările premergătoare construcției

„Gropile de împrumut au fost identificate încă de la faza de Studiu de Fezabilitate şi sunt acum la dispoziţia antreprenorului. După finalizarea acestor operaţiuni, asocierea româno-bulgară începe construcţia propriu-zisă”, a susţinut oficialul citat.

Urmează lucrările premergătoare construcției:
– deminări
– descărcări arheologice
– pregătirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri
– drumuri tehnologice
– decopertare strat vegetal.

Proiectul finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu suma de 1,24 miliarde de lei (fără TVA) trebuie finalizat până în anul 2024.

Câştigătorul pentru proiectarea secţiunii de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat în urmă cu puțin timp și cine este câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov- Târgu Mureş – Cluj- Oradea.

„Din 22 august începe construcția pe Lotul 1 al autostrăzii Ploiești – Buzău! CNAIR a dat astăzi Ordinul de începere a lucrărilor pe lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km.
Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri și un pasaj cu lungimea de 550 m. Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.
Autostrada Ploiești-Buzău este prima secțiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia și Moldova (A7).”, a mai spus Ministrul Transporturilor pe Facebook.