Evenimentul Zilei > Actualitate > „Sorana nu putea nici măcar să mai ridice brațul” | EVZ EXCLUSIV
„Sorana nu putea nici măcar să mai ridice brațul” | EVZ EXCLUSIV

„Sorana nu putea nici măcar să mai ridice brațul” | EVZ EXCLUSIV

Mama tenismenei a povestit, pentru EVZ, prin ce chinuri a trecut „tricolora” în cea mai grea perioadă a carierei. Refacerea i-a adus, însă, un parcurs excelent în primul turneu de Mare Șlem al anului

Sorana Cîrstea (locul 78 WTA) a fost, în cele din urmă, singura reprezentantă a României care a rămas în picioare până în optimile de finală ale Australian Open 2017. Un rezultat nesperat la începutul Grand Slam-ului de la Melbourne, dat fiind faptul că Simona Halep anunța că va lua cu asalt marele „bal” de la Antipozi.


FOTO;Liliana Cîrstea FOTO: TREIZECIZERO.ROAcum, la Australian Open, „Sore” nu a cedat niciun set în precedentele trei partide, dar norocul a părăsit-o duminică, în „optimi”, cand a pierdut fără drept de apel în fața campioanei en-titre de la Roland Garros, iberica Garbine Muguruza (7 WTA), scor 2-6, 3-6.

A renunțat la „dublu”

În ciuda înfrângerii, târgovișteanca a înregistrat cel mai bun rezultat al carierei la un turneu de Grand Slam, după cel bifat în 2009, atunci când s-a oprit în „sferturile” competiției pariziene.

De atunci și până acum, Sorana s-a izbit de fluctuații de formă. De cele mai multe ori a fost nevoită să facă pauze lungi și dese, din cauza accidentărilor.

„Își dorea să revină”

Cum a rezistat de această dată pe „hard”-ul de la Melbourne? „Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu mama tenismenei în vârstă de 27 de ani, Liliana Cîrstea, care ne-a declarat că fiica sa „a tras” tare pentru a se reface, fiind dornică pentru revenirea în circuit. Dar, ca o măsură de siguranță, Sorana a renunțat pentru moment în a mai participa în probele de dublu, ca o măsură de precauție. „Sorana a avut mult de furcă cu problemele de sănătate. Dar a muncit foarte mult pentru a se recupera. E încă tânără, își dorea să revină în circuit. În momentul în care și-a dus la bun sfârșit refacerea a considerat că trebuie să revină pe teren. Familia a sprijinit-o foarte mult. Însă, principalul pion al revenirii sale este Marius Comănescu (n.r. – antrenorul personal). Vă spun sincer că Sorana nu putea să mai ridice nici măcar brațul. Eu îmi doresc fata mea să fie sănătoasă. Am prijinit-o foarte mult. Ea nu a plecat cu niciun obiectiv mare la Australian Open. Am zis să o luăm ușor, fără obiective. Vreau să am un copil fericit. Mă bucur pentru ea. Pe viitor, trebuie să se echilibreze din punct de vedere emoțional. Brațul încă îi face probleme. Tocmai de aceea a decis să renunțe la probele de dublu. Simt că va avea un an bun”, ne-a mărturisit Liliana Cîrstea.

Pentru Cîrstea urmează participarea în cadrul turneului de la Taipei (de tip WTA 250), după care va reveni în țară pentru duelul de Fed Cup al României cu Belgia, contând pentru primul tur al Grupei Mondiale II (11-12 februarie).