Boala gravă de care suferă Sorana de la ASIA. Puțini știu asta

Boala gravă de care suferă Sorana de la ASIA. Puțini știu asta Boala gravă de care suferă Sorana de la ASIA. Puțini știu asta. Sursa foto Youtube

Sorana Darclee Mohamad a povestit că suferă de o boală dificilă încă de la vârsta de 7 an. Componenta trupei A.S.I.A a recunoscut că a trecut prin multe momente neplăcute din cauza aceste afecțiuni.

Sorana Darclee a povestit că suferă de insomnie cronică  și ADHD încă din perioada copilăriei, de la vârsta de 7 ani. Artista din trupa ASIA le recomandă părinților să meargă la doctor cu copiii până nu este prea târziu. Ea a mai spus că ADHD-ul e clasat în trei categorii.

Sorana Darclee suferă de insomnie cronică

„E un deficit de atenție. Doctorii le-au zis că am foarte multă energie și eu făceam înot de performanță, și tenis de performanță. Suntem pe foarte repede înainte… Și creierul. Așa funcționăm noi. E în funcție de cât de interesați devenim. În copilărie e mai complicat, pentru că nu reușim să ne gestionăm emoțiile. ADHD-ul e clasat în trei categorii: ADD, care e lipsa de atenție, ADHD, care e cu impulsivitate și agresivitate, iar a treia categorie le are pe amândouă.

Există și o componentă genetică. Trebuie mers și testat, pentru că ADHD-ul poate să vină și cu alte situații, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă. Poate să vină cu autism, mai mult sau mai puțin. Dacă sesizezi copilul că e marginalizat la școală sau la grădiniță, ar fi bine și tu ca părinte să mergi să te testezi”, a declarat Sorana.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorana Darclee nu acceptă tratamentul medicamentos

Sorana a mai spus că persoanele care merg să se testeze pentru o astfel de tulburare vor primi un set lung de întrebări. Ea a declarat că a trecut prin multe situații neplăcute, dar că nu a vrut să accepte un tratament medicamentos.

sorana de la asia.

Boala gravă de care suferă Sorana de la ASIA. Puțini știu asta. Sursa foto Instagram

În ce constă testările

„Testările se fac la mai mulți specialiști: psihologi clinici, psihoterapeuți, neuropsihiatri etc. Fiecare specialist are câteva maniere de verificare. Printre verificări e un test imens cu multe întrebări. Deja de acolo medicul își dă seama, căci sunt foarte multe întrebări și, evident, ne pierdem concentrarea. Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos. Nici cu depresia. Dacă până la 39 de ani am funcționat bine fără medicamente, acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine. Simțeam că o iau razna și înnebunesc, iar explicația asta mă ajută să funcționez”, a mai precizat artista, în emisiunea de laPro TV.