Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit SORA unuia dintre cei mai IUBIȚI ACTORI români. Era o RESPECTATĂ artistă plastică
A murit SORA unuia dintre cei mai IUBIȚI ACTORI români. Era o RESPECTATĂ artistă plastică

A murit SORA unuia dintre cei mai IUBIȚI ACTORI români. Era o RESPECTATĂ artistă plastică

Geta, una dintre cele două surori pe care le-a avut Toma Caragiu a murit la 88 de ani. Anunțul a fost postat pe Facebook de Societatea de Cultură Macedo-Română.

„Am aflat cu tristețe că a trecut la cele veșnice, la vârsta de 88 de ani, GETA CARAGIU, sculptoriță și profesoară la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, de sorginte aromână, sora regretatului actor Toma Caragiu și a acad. Matilda Caragiu-Marioțeanu.
Membrii Societății de Cultură Macedo-Române transmit condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!”, se arată în mesaj.

Geta s-a născut într-o familie de aromâni (Nico Caragiu și Atena Papastere Caragiu) originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa, prefectura Ioannina, regiunea Epir. Familia Caragiu s-a stabilit la Ploiești.

Ea a avut un frate, actorul Toma Caragiu, și o soră, Matilda Caragiu (căsătorită Marioțeanu), (n.1927 – d.2009), care a ajuns o respectată lingvistă, membră a Academiei Române.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.