Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj. Nici USR nu crede în Dan Barna. Rezultat dezastruos pentru rivalul lui Iohannis
Sondaj. Nici USR nu crede în Dan Barna. Rezultat dezastruos pentru rivalul lui Iohannis

Sondaj. Nici USR nu crede în Dan Barna. Rezultat dezastruos pentru rivalul lui Iohannis

Lovitură cumplită încasată de Dan Barna. Liderul USR este devastat după ultimul sondaj de opinie comandat chiar de propriul partid!

Un sondaj intern cerut de USR arată ce imagine slabă are Dan Barna în ochii electoratului. Dând crezare cifrelor publicate de Digi 24, putem trage concluzia că nici măcar USR nu crede în șansa lui Dan Barna de a ajunge la Cotroceni.

Rezultatul este dezastruos, rivalul lui Klaus Iohannis situându-se abia pe locul 3 în opțiunea de vot a românilor!

Conform cifrelor ajunse pe masa șefilor USR, Klaus Iohannis are 40,5% dintre sufragii, iar pe 2 este actualul premier, Viorica Dăncilă, creditată cu 21,4%! Candidatul alianței USR-PLUS, Dan Barna, vine abia pe 3 în propriul sondaj de opinie! Doar 19,7% a luat Barna, mult sub așteptările „sălvătoriștilor”. În fine, pe ultimul loc este Mircea Diaconu, alegerea ProRomânia – ALDE, cu 7,6%.

Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei lui Dan Barna, a transmis următorul mesaj pe grupul intern de comunicare al USR: „Am primit sondajul de la aceeași casă cu care am lucrat la euro, primii patru clasați fiind: Iohannis – 40,5%, Dăncilă – 21,4%, Barna – 19,7%, Diaconu – 7,6%. Dacă ne uităm doar la mediul urban, Barna trece pe locul doi cu 22,7% intenție de vot (Iohannis este la 40,7%, Dăncilă – 15,7% și Diaconu – 9,1%). După cum puteți vedea sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM și unele greu explicabile. Sondajul făcut pentru noi este realizat prin metoda față-în-față pe aproximativ 1500 de persoane, în timp ce IMAS este făcut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în septembrie”.

Potrivit unui alt sondaj, comandat de Europa FM și realizat de IMAS, primele patru poziții în opțiunile alegătorilor sunt Klaus Iohannis – 45%, Mircea Diaconu – 16,6%, Dan Barna – 14,2% și Viorica Dăncilă – 12,4%.