Evenimentul Zilei > Sport > Sondaj INSCOP: Nadia Comăneci ocupă primul loc în topul personalităților sportive
Sondaj INSCOP: Nadia Comăneci ocupă primul loc în topul personalităților sportive

Sondaj INSCOP: Nadia Comăneci ocupă primul loc în topul personalităților sportive

Potrivit sondajului INSCOP, Nadia Comăneci este „personalitatea sportivă cea mai apreciată de români”, urmată de Simona Halep și de Gheorghe Hagi.

Fosta mare gimnastă, nadia Comăneci, se situează în fruntea topului cu un procentaj de 95,5%. Urmează Simona Halep, care întrunește aprecierea a 93,8% dintre respondenți (70,3% declarând că au o părere foarte bună despre tenismenă), iar pe poziția a treia se situează Gheorghe Hagi, cu 90,8% aprecieri foarte bune și bune (63% dintre respondenți au indicat că au o părere foarte bună). Despre Ilie Năstase au o părere foarte bună și bună 82,4% dintre respondenți, despre Mircea Lucescu 79,7%, iar despre Anghel Iordănescu 71,9%.

Potrivit INSCOP, întrebați ce sport ar alege să practice ei sau copiii lor, 29,1% dintre români au ales fotbalul, 15,9% tenisul, 12,6% au indicat alte sporturi (gimnastică, înot, volei), iar 9,2% handbalul. 9,2% dintre români au declarat că nu ar alege să practice niciun sport, în timp ce 7,7% și-au exprimat preferința pentru atletism, 6,1% pentru ciclism, 5,7% pentru baschet. Procentul de non-răspunsuri se ridică la 4,5%.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.