Sondaj despre viața românilor în vremea pandemiei. Care e starea de spirit provocată de coronavirus

Sondaj despre viața românilor în vremea pandemiei. Care e starea de spirit provocată de coronavirus

ROMÂNII SUNT PRECAUȚI CU PRIVIRE LA VACCINAREA ANTI – COVID-19

# 3 din 10 români declară că nu s-ar vaccina împotriva COVID-19, iar aproape 4 din 10 spun că s-ar vaccina numai în anumite condiții. Mai puțin dispuși să se vaccineze sunt tinerii, persoanele educate, cele care locuiesc în mediul urban, în Transilvania și Banat, alături de votanții PNL și de cei ai Alianței USR-PLUS. # Principalul motiv care stă la baza opțiunii de a nu se vaccina este neîncrederea în vaccin sau în sistemul medical (45%). Alții spun că au luat această decizie pentru că au o imunitate ridicată sau cred că virusul nu este periculos (15%) ori pentru că le este teamă de reacțiile adverse (15%). # Un sfert dintre români spun că s-ar vaccina cât de repede. Vârstnicii, persoanele cu studii superioare și respondenții din urban sunt în proporții printre cei care s-ar vaccina cât mai repede.

Ne puteți urmări și pe Google News

SATISFACȚIE ÎN SCĂDERE PRIVIND MĂSURILE AUTORITĂȚILOR PE DURATA PANDEMIEI

# Scade gradul de mulțumire a românilor cu privire la măsurile luate pe perioada pandemiei de către Grupul de Comunicare Strategică (-17%), Președinție (-15%), Guvern (-7%) sau de către autoritățile locale (-%).

# Doar puțin peste un sfert (28%) dintre participanții la studiu susțin că sunt foarte și destul de mulțumiți de politica economică a Guvernului de la debutul pandemiei, în timp ce 6 din 10 români spun că sunt nemulțumiți. # În scădere față de iulie este și gradul de mulțumire cu privire la activitatea Guvernului României privind măsurile pentru protecția populației (44% în decembrie vs. 48% în iulie), dar și cu privire la politicile economice (27% în decembrie vs. 28% în iulie).

# Nici mass-media nu are un alt statut: dacă în iulie 59% dintre români se declarau foarte și destul de mulțumiți cu privire la măsurile luate de mass-media pe durat pandemiei, în decembrie procentul scade la 52%.