Evenimentul Zilei > Politica > SONDAJ-BOMBĂ! Cât a pierdut de fapt PSD în urma crizei politice
SONDAJ-BOMBĂ! Cât a pierdut de fapt PSD în urma crizei politice

SONDAJ-BOMBĂ! Cât a pierdut de fapt PSD în urma crizei politice

Dacă s-ar ajunge la alegeri anticipate, PSD nu ar pierde niciunul dintre mandatele pe care le are acum în Parlament, arată un sondaj Avangarde.

Astfel, în urma crizei politice PSD nu pierde voturi semnificativ. Conform sondaj Avangarde, scandalul din ultima perioadă din PSD NU a avut un impact foarte mare în opțiunea de vot a românilor. Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, PSD ar avea 46% dintre voturi, iar PNL 30%.

Situația PNL

PNL ar fi mai avantajat la astfel de alegeri pentru că ar câștiga cu 10% mai mult, decât la parlamentarele care au avut loc în decembrie anul trecut. Surpriza majoră ar fi pentru "partidul balama" UDMR care nu ar trece pragul de 5% în caz de anticipate. 4

CUM stau PSD și PNL în caz de ALEGERI ANTICIPATE? Cine ar rata Parlamentul. Sondaj | Exclusiv EVZ

Pe de altă parte, liberalilor le-ar reveni mai multe mandate, pentru că ar obține cu 10% mai mult la anticipat. PNL a avut un scor de 20% la alegerile parlamentare de anul trecut, iar acum ar obține 30%. USR ar rămâne tot la un scor 9%, iar  ALDE tot la 6%.  În concluzie, majoritatea nu ar fi decisiv modificată în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, față de cum este în momentul de față. 

SONDAJUL POATE FI VĂZUT AICI