Șomaj tehnic la o importantă companie românească. Criza lovește în mii de salariați. Măsura intră în vigoare de luni, 16 mai

Șomaj tehnic la o importantă companie românească. Criza lovește în mii de salariați. Măsura intră în vigoare de luni, 16 mai sursa foto. EVZ

Angajații uneia dintre cele mai importante companii din Oltenia vor intra în șomaj tehnic. Măsura va fi valabilă pentru o săptămână și este cauzată de criza cu care se confruntă industria. Informația a fost confirmată de ministrul Economiei Florin Spătaru, care a precizat că se caută soluții pentru rezolvarea problemelor. Fabrica de la Craiova și-a schimbat proprietarul, iar de anul viitor va intra într-o nouă etapă de dezvoltare bazată pe producția de vehicule electrice.

Conducerea companiei Ford din Craiova a hotărât să-și trimtă angajații în șomaj tehnic pentru o săptămână. Măsura va fi aplicată începând de luni, 16 mai, și va înceta în data de 24 mai. Motivul pentru care oficialii companiei din Bănie au fost nevoiți să recurgă la acest lucru are legătură cu criza semiconductorilor. Aceasta este o problemă care afectează întreaga industrie de autovehicule, la nivel mondial.

Informația cu privire la intrarea în șomaj tehnic a salariaților de la Ford Craiova a fost confirmată și de ministrul Economiei, Florin Spătaru. El a făcut o serie de comentarii la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții producătorului auto. Florin Spătaru a precizat că discuțiile au fost legate de eventualele soluții pentru depășirea crizei.

„Da, din cauza disfuncționalităților pe lanțul de aprovizionare (se va intra în șomaj tehnic – n. red.). Asta este o problema generală. Acum câteva zile am coborât din avion și am venit direct la Craiova unde am avut discuții cu diverși reprezentanți ai companiilor din automotive, din Germania. Au aceeași problemă”, a declarat ministrul economiei, conform Capital.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șomaj tehnic la Ford Craiova

Începând cu al treilea trimestru din 2022, fabrica de la Craiova va fi preluată de joint-venture-ul Ford Otosan. Acest lucru se va întâmpla în baza unui acord privind un transfer de proprietate, care a fost încheiat pe 14 martie. Ford Craiova are peste 6.000 de angajați.

Ford Otosan este unul dintre cele mai de succes parteneriate din industria auto la nivel global, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa. Trebuie spus că Ford este reprezentat în Consiliul de Administrație al Ford Otosan prin lideri de nivel senior şi că participă la supervizarea activității acestui joint venture. Drept urmare, reprezentanții companiei mamă vor continua să se ocupe, indirect și de activitatea fabricii de la Craiova.

sursa foto. Profit.ro

Ford a investit 2 miliarde euro la Craiova

Ford a investit aproximativ 2 miliarde euro la Craiova și a produs un milion de vehicule și peste 1,5 milioane de motoare, începând cu 2008. În prezent, la Craiova este produs modelul Puma, cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost.

Compania Ford a anunțat, în martie, că producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an. Pe viitor, fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe producția de vehicule comerciale și electrice.

Faptul ca Ford Otosan va fi noul proprietar va ajuta la transferul de know-how, prin integrarea pe verticală a tehnologiilor electrice. Conform proiectelor Ford, la Craiova va fi construit și un vehiculul multifuncțional compact Tourneo Courier, începând cu anul viitor. Iar din 2024 va intra în producție și o versiune complet electrică a acestui model.