Maşina care zboară are două locuri şi necesită 762 de metri la dispoziţie pentru a decola. Pare o soluţie ingenioasă, scoasă din desene animate, pentru a evita ambuteiajele şi aglomeraţia de la orele de vârf.

Compania americană din statul Massachusetts, cea care a construit prototipul botezat "Transition", a realizat şi un test de zbor, în care a demonstrat că maşinii zburătoare funcţionează. "Prin acest zbor, echipa a arătat că a atins un obiectiv considerat, până nu demult, un vis imposibil", a spus Carl Dietrich, fondatorul companiei Terrafugia.
Pentru a conduce/pilota această invenţie, şoferul va trebui să aibă atât un permis de conducere, cât şi un brevet de pilot.

S-au comandat deja 100 de modele

Maşina zburătoare are două locuri şi aduce aminte de modelul Fiat 500. Are şi un set de aripi care se strâng, ceea ce-i permite să ruleze pe şosea, ori să fie parcată într-un garaj de dimensiuni standard. Cu acest model se poate parcurge o distanţă de aproape 787 de kilometri.
Preţul de pornire este de 279.000 de dolari. Însă, chiar şi cu acest preţ, compania a anunţat că are deja 100 de comenzi.

Chiar dacă şi alte companii au creat prototipuri de maşini zburătoare, acesta ar putea fi primul model produs în serie.
<iframe src ="http://video.news.com.au/embed/2218588096/Car-of-the-future?player=narrow" width="630" height="435" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no"><p><a href="http://video.news.com.au/2218588096/Car-of-the-future">VIDEO: Car of the future?</a></p></iframe>