SOLUŢIE PENTRU TRAFICUL AGLOMERAT. Maşina zburătoare a decolat de pe şosea | VIDEO

SOLUŢIE PENTRU TRAFICUL AGLOMERAT. Maşina zburătoare a decolat de pe şosea | VIDEO

Cei care îşi mai aduc aminte de serialul de desene animate "Familia Jetson", sigur vor găsi o asemănare între maşina din film şi cea inventată de compania americană Terrafugia.

Maşina care zboară are două locuri şi necesită 762 de metri la dispoziţie pentru a decola. Pare o soluţie ingenioasă, scoasă din desene animate, pentru a evita ambuteiajele şi aglomeraţia de la orele de vârf.

Compania americană din statul Massachusetts, cea care a construit prototipul botezat "Transition", a realizat şi un test de zbor, în care a demonstrat că maşinii zburătoare funcţionează. "Prin acest zbor, echipa a arătat că a atins un obiectiv considerat, până nu demult, un vis imposibil", a spus Carl Dietrich, fondatorul companiei Terrafugia. Pentru a conduce/pilota această invenţie, şoferul va trebui să aibă atât un permis de conducere, cât şi un brevet de pilot.

S-au comandat deja 100 de modele

Ne puteți urmări și pe Google News

Maşina zburătoare are două locuri şi aduce aminte de modelul Fiat 500. Are şi un set de aripi care se strâng, ceea ce-i permite să ruleze pe şosea, ori să fie parcată într-un garaj de dimensiuni standard. Cu acest model se poate parcurge o distanţă de aproape 787 de kilometri. Preţul de pornire este de 279.000 de dolari. Însă, chiar şi cu acest preţ, compania a anunţat că are deja 100 de comenzi.

Chiar dacă şi alte companii au creat prototipuri de maşini zburătoare, acesta ar putea fi primul model produs în serie. <iframe src ="http://video.news.com.au/embed/2218588096/Car-of-the-future?player=narrow" width="630" height="435" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no"><p><a href="http://video.news.com.au/2218588096/Car-of-the-future">VIDEO: Car of the future?</a></p></iframe>