Evenimentul Zilei > International > SOLUȚIA lui TRUMP pentru STOPAREA MIGRAȚIEI l-a ȘOCAT pe ministrul SPANIOL de Externe
SOLUȚIA lui TRUMP pentru STOPAREA MIGRAȚIEI l-a ȘOCAT pe ministrul SPANIOL de Externe

SOLUȚIA lui TRUMP pentru STOPAREA MIGRAȚIEI l-a ȘOCAT pe ministrul SPANIOL de Externe

Donald Trump i-a sugerat recent ministrului de externe spaniol, Josep Borrell, construirea unui zid de-a lungul Saharei pentru stoparea migraţiei, a relatat şeful diplomaţiei de la Madrid, potrivit unei înregistrări video difuzate de media spaniole.

„Închiderea porturilor nu este o soluţie şi construirea unui zid de-a lungul Saharei, aşa cum mi-a sugerat recent preşedintele Trump, nu este nici ea o soluţie”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului European, cu ocazia unui dejun public, marţi, la Madrid.

Trump a continuat dând asigurări că preşedintele american i-a spus: 'Faceţi un zid de-a lungul Saharei'.

„Ştiţi însă cât e de mare Sahara?”, a adăugat Borrell, drept răspuns către Trump, fără a preciza nici momentul, nici cadrul în care preşedintele american a lansat această sugestie, transmite Agerpres.

Ocupând aproape întreg nordul Africii, imensul deşert Sahara măsoară aproximativ 4.800 km de la est la vest.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.