Forțele Aeriene probează un nou program de realitate virtuală prin care vizează două probleme care răpun oficialii militari: sinuciderea și agresiunea sexuală. Anii de instruire pentru prevenirea acestor probleme nu au reușit să reducă dezvoltarea acestora.
Peste 1.000 de angajați ai Forțelor Aeriene au participat până acum la instruire, 97% dintre cei care s-au prezentat ajungând să o recomande mai departe. Forțele Aeriene intenționează să antreneze cel puțin 10.000 de aviatori în acest an.
Problemele militarilor
Antrenamentul este menit să scape militarii de diferite probleme care ar fi putut apărea pe parcursul stagiului militar. Între 2014 și 2019, rata sinuciderilor în rândul trupelor active a crescut de la 20,4% la 25,9%, conform datelor oferite de Pentagon. În ultimele trei luni ale anului 2020, sinuciderile din rândul trupelor Gărzii Naționale au ajuns de la 14, la 39.
Recent, armata a mustrat 12 soldați dintr-o unitate de rezervă a armatei din Illinois și a luat măsuri disciplinare împotriva a doi lideri, pentru gestionarea greșită a plângerilor privind agresiunea sexuală.
Scopul acestui program este de a face aviatorii să învețe să comunice în cazul unor astfel de situați. Fiecare utilizator poate purta o conversație interactivă cu un astfel de actor virtual, ale cărui expresii faciale și reacții sunt menite să facă antrenamentul mai eficient.
„Uneori barierele sociale împiedică intervenția oamenilor”, a spus Carmen Schott, managerul programului de prevenire și răspuns la agresiunile sexuale pentru Comandamentul de mobilitate aeriană al Forțelor Aeriene. „Dacă cineva are un rang superior, s-ar putea ca oamenii să fie mai reținuți în privința unui dialog.”
În timp ce fiecare militar interacționa cu colegul lor virtual, s-a putut observa că unii dintre aceștia erau stângaci în comunicare, alții își luaseră rolul în serios, încercând să-i convingă pe colegii lor să le predea arma și să meargă cu ei la un specialist care ar fi putut să-i ajute. Uneori, aprobau discursul celor cu care interacționau, fiind de cele mai multe ori impresionați de povestea pe care o auzeau.
„Mi-a plăcut că a fost practic”, a spus Annette Hartman, 23 de ani, aviator senior. „Unele dintre întrebările pe care nu m-aș fi gândit niciodată să le pun, ar fi „Te-ai gândit la sinucidere? Ai o armă? ”
O posibilă rezolvare
Acest tip de experiență urmează să fie extinsă. Un alt program va fi lansat în iulie. Acesta îi va aduce pe utilizatori într-un bar, din care vor urmări desfășurarea unei scene de hărțuire sexuală.
„ Printr-o astfel de experiență reușești să te apropii mult mai mult de adevărata poveste, decât ai face-o print-un ecran de computer”, a spus Nonny de la Peña, un creator al experiențelor din cadrul realității virtuale, conform nytimes.com.