Solicitarea DNA a fost respinsă de către plenul Senatului. Tăriceanu rămâne imun la acuzațiile procurorilor

Solicitarea DNA a fost respinsă de către plenul Senatului. Tăriceanu rămâne imun la acuzațiile procurorilor

Cererea DNA de ridicare a imunității pentru președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost respinsă de către plenul Camerei superioare. Votul a fost covârșitor, 71 de senatori au fost „împotriva” solicitării procurorilor, în timp ce doar 31 au votat „pentru”.

Tăriceanu și-a susținut nevinovăția în fața colegilor săi din plenul Camerei superioare, unde s-a votat pentru neridicarea imunității parlamentare ca urmare a cererii DNA.

„Nu este identificată fapta de luare de mită într-una dintre formele pretinderii, promisiunii sau înţelegerii, fiecare dintre acestea fiind menţionate de către procuror în referat. Nu este identificată persoana de la care aş fi primit mita. Se vorbeşte de 'consultanţa politică de care a beneficiat Călin Popescu-Tăriceanu', când în fapt aceasta a fost prestată către Partidul Naţional Liberal - PNL, sens în care există un contract între PNL şi Multimedia Political Communication SRL - societatea lui Dan Andronic, precum şi declaraţii de martori. Niciunul dintre martorii audiaţi în dosar nu spune despre mine că aş fi pretins vreun folos. Nu este identificată atribuţia concretă pentru care aş fi primit/pretins mită. Acuzaţia conţine date false: se afirmă că unele persoane au fost trimise în judecată alături de mine în faţa ÎCCJ, într-un dosar având ca obiect obţinerea în mod ilegal a unei suprafeţe de teren, ceea ce este complet fals”, a susținut Tăriceanu.

Mai mult decât atât, șeful Senatului susține că DNA doreaște să înceapă o nouă urmărire penală la adresa sa din cauza faptului că a fost achitat de către Înalta Curte de Casație și Justiție privind acuzațiile de mărturie mincinoasă în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa. 

„Acest gen de dosare îi îndeamnă pe alegători să nu mai aibă încredere în cei pe care i-au ales, să nu mai aibă încredere în Parlament pentru că sunt toţi, nu-i aşa, o gaşcă de corupţi! Guvernul este o turmă de neputincioşi, iar primarii se ocupă doar de interesele lor! Şi atunci, urmarea firească este: de ce să mai avem nevoie de un Parlament costisitor când putem fi conduşi de 100 de procurori vânjoşi care fac ordine în ţară? De ce să avem un guvern, când putem avea la butoane 200 de noi securişti şi un preşedinte pe care îl pot manipula? Şi aşa începe sfârşitul unei democraţii! Părinţii şi bunicii noştri au văzut asta în anii '50! Acum e rândul nostru să dăm piept cu ei”, a mai spus președintele Senatului.

 

Ne puteți urmări și pe Google News