Soldații ruși se omoară între ei. 11 recruți au murit împușcați și alți 15 au fost răniți

Soldații ruși se omoară între ei. 11 recruți au murit împușcați și alți 15 au fost răniți Sursa: The Times

Unsprezece persoane au fost împușcate mortal și alte 15 au fost rănite la un poligon de tragere din regiunea rusă Belgorod, unde se antrenau recruți pentru a fi trimiși în Ucraina, după ce doi dintre ei au deschis focul.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut incidentul într-un comunicat, dar îl numește un „atac terorist”. Potrivit presei ruse, cei doi recruți care au deschis focul înainte de a fi uciși erau din spațiul CSI, mai precis din Tadjikistan.

Cel puțin 11 persoane au murit sâmbătă și alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri pe un poligon militar rusesc din regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina, a anunțat Ministerul rus al Apărării, care a calificat incidentul drept un „atac”, potrivit BBC.

Într-o declarație citată de agențiile de presă rusești, ministerul a precizat că „doi cetățeni” din fosta URSS au deschis focul cu arme automate în timpul unui exercițiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile ruse au catalogat incidentul drept un act terorist

„Cei doi teroriști au fost doborâți într-un schimb de focuri”, a adăugat ministerul.

„În timpul desfășurării unor exerciții de antrenament cu focuri de armă cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la o operațiune militară specială, teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”, se arată în raport.

„În urma împușcăturilor, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 persoane cu răni de diferite grade de gravitate au fost transportate la o unitate medicală, unde primesc toată asistența necesară”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

„În timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială (sintagma folosită de Rusia pentru războiul din Ucraina – n.r.), teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității. (…) În urma împușcăturilor, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 persoane cu răni de diferite grade de severitate au fost duse la o unitate medicală”, se precizează într-un comunicat al Ministerului apărării, citat de RIA Novosti.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, pe 21 septembrie, mobilizarea parțială a 300.000 de ruși care făcuseră anterior serviciul militar obligatoriu. Ordinul a stârnit proteste în toată Rusia și un val de oameni care au încercat să părăsească țara.