Decizia instanţei este definitivă, relatează Antena 3. Curtea de ApelOradea a menţinut decizia Judecătoriei Aleşd în cazul accidentului din august 2019 din localitatea Tileagd. În urma teribilului accident, un adolescent de 16 ani şi bunicii săi au murit.

Cel care a provocat tragedia însă nu va face nicio zi de închisoare. Ioan Emil Petruş, şoferul vinovat de moartea celor 3 oameni, a fost condamnat definitiv la doi ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Accidentul s-a produs pe 3 august 2019, în jurul orei 06.00, pe DN 1, la ieşirea din comuna Tileagd. Ioan Emil Petruş (44 ani) se întorcea de la o petrecere organizată la o tabără din Şuncuiuş, unde s-a ocupat de sonorizare. Bărbatul s-a urcat obosit la volan ca să returneze microbuzul pe care îl închiriase, astfel încât nu mai plătească încă o zi de chirie.

Tânărul de 16 ani și bunicii lui nu au avut nicio șansă

Pe drum a mai luat 3 pasageri, sperând că îl vor ţine de vorbă şi nu va adormi la volan. Însă toți cei 3 pasageri au adormit, iar la ieşire din comuna Tileagd, şoferul a adormit la rândul său. Scăpat de sub control, microbuzul a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal un autoturism Matiz. În Matiz se afla o familie din județul Iaşi, respectiv un adolescent de 16 ani şi bunicii săi, care se întorceau de la Băile Felix. În urma impactului devastator, cei 3 pasageri au murit.

Potrivit Bihoreanul, dubiţa condusă de orădean a intrat pe contrasens şi a lovit din plin Matizul care se deplasa spre Cluj. Totul s-a petrecut foarte repede, astfel că şoferul autoturismului, un bărbat din Iaşi, nu a avut nicio şansă să evite impactul. În urma coliziunii, Matizul a fost ridicat în aer, iar apoi, azvârlit în şanţul din apropiere. Șoferul în vârstă de 79 de ani a murit pe loc. Soţia acestuia (74 ani) şi nepotul lor au decedat la spital.