Hoții din România născocesc idei care mai de care pentru a îi prădui pe cetățeni, dar ultima dintre acestea i-a scandalizat pe oameni. Un român a anunțat pe Facebook că a fost atacat în plină noapte pe autostradă, iar postarea sa a strâns rapid 3.000 de distribuiri, plus confirmări că nu este un incident izolat. Poliția încă nu a găsit vinovații.
Hoții din România născocesc idei care mai de care pentru a îi prădui pe cetățeni, dar ultima dintre acestea i-a scandalizat pe oameni. Un român a anunțat pe Facebook că a fost atacat în plină noapte pe autostradă, iar postarea sa a strâns rapid 3.000 de distribuiri, plus confirmări că nu este un incident izolat. Poliția încă nu a găsit vinovați.
Daniel Ioniță a fost victima unui atac care, din fericire pentru el, nu a fost finalizat de atacatori. Conform declarațiilor sale, dar și a altor călători pe drumurile țării, nu este un eveniment singular. Se pare că atacul s-ar fi petrecut în Transilvania, în zona Sibiului, acolo unde grupul de hoți ar încerca să intre peste șoferi adormiți în autoturisme.
„Aveți mare grijă la această mașină!
Jefuiesc noaptea pe autostrada Deva - Sibiu.
Umblă cu lumini pe cap ca să nu le vezi fizionomia și au tupeu să intre peste tine în mașină când te odihnești. Era să o pățim și noi”, spune șoferul pățit.
Acesta este completat de alții călători care au confirmat și ei atacurile.
„Eu am pățit la Mol (primul de la Deva la Sibiu), la ora 5:43 dimineața s-a deschis usa pe dreapta, aveam musafiri. Norocul lor ca aveam levierul în ladă. De atunci îl țin sub cap”, susține și Adrian Iordache.
Acesta e completat de Cosmin Tudor, care relatează și el un eveniment asemănător: „Vineri, la ora 20 și ceva, veneam către Sibiu și m-au depășit pe mine pe autostradă și m-au claxonat. După ce am trecut de prima parcare, iar m-au depășit și claxonat. Inițial, am crezut că este cineva care cunoaște firma, dar acum, văzând postarea, am înțeles ce era cu ei”.
Tot Daniel Ioniță, autorul postării, explică și rezultatul interacțiunii cu Poliția, după ce a fost provocat de mai mulți internauți. „Sunt prost organizați. Normal că dacă stau cu luminile aprinse și girofarul pornit, după ce pleacă la alt obiectiv, se vede de la mare distanță că locul este liber de prăduit. Dacă ar fi în civil, cu mașini neinscripționate, ca în alte țări, atunci alta ar fi situația. Dar, din păcate, ei folosesc această metodă doar pentru radarele din boscheți. Unde este necesară metoda, nu e aplicată ca să nu pună cumva în dificultate infractorii, Doamne ferește!, să nu cumva să fie chiar ei prădați când se odihnesc”, a explicat Ioniță.