Kabul, Afganistan. Avea doar 16 ani când a fost necinstită de Asadullah. Pe motiv că bărbatul era căsătorit, tânăra a fost aruncată în închisoare, sub acuzația de „adulter săvârșit cu forța”, „infracțiune” pentru care a primit 12 ani de închisoare. Fetița sa și a violatorului s-a născut în temniță. În cele din urmă a fost grațiată printr-un decret prezidențial, dar i s-a sugerat că singura șansă de reintegrare în societate este să se mărite cu tatăl copilului.  

„Nu am vrut să distrug viața fetiței mele, așa că am fost de acord să ne căsătorim. (…) Suntem tradiționaliști. Când ajungem să ne compromitem reputația, preferăm să murim decât să trăim în continuare cu un renume rău”, povestește femeia. Susține că totul e-n regulă, că e fericită cu Asadullah, deși pe tot parcursul interviului nu i-a aruncat nici măcar o singură privire.

Smile (foto), fetița lor, e un copil frumos și vesel, care nu stă locului o clipă. Asadullah a acceptat interviul fără prea mari rețineri pentru că a dorit să le arate americanilor că viața lor decurge acum normal și că, potrivit moravurilor afgane, el a făcut ce trebuia. A scăpat-o pe Gulnaz de rușine. „Dacă nu mă însuram cu ea, nu ar fi putut să revină în societate. Frații ei nu o doreau înapoi în familie așa că acum nu mai are niciuna din toate aceste probleme”, spune bărbatul.

Kimberley Motley, fosta avocată a lui Gulnaz, spune că femeia a fost constrânsă de către oficialități să se mărite. ”I s-a spus constant că atât ea, cât și fetița sa vor fi lăsat în voia sorții dacă nu acceptă propunerea…Era o situație din care Gulnaz nu prea avea cum să iasă”, explică avocata.

„Nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost în trecut. Viața mea e ok. Sunt fericită…totul merge mai departe”, susține Gulnaz.

La un moment dat, Gulnaz rămâne singură cu echipa CNN. Își susține în continuare propriile declarații, dar le contrazice pe cele ale soțului. Frații săi ar fi primit-o înapoi dacă nu s-ar fi căsătorit. ”S-au opus acestui mariaj și mi-au spus să-mi iau fetița și să vin în Pakistan la ei…Acum că ne-am căsătorit, s-au lepădat de mine și nu vor să mă mai vadă. Am rupt legăturile cu familia mea doar ca să cumpăr un viitor pentru fetiță”, conchide ea.

CNN: ”E cutremurător să constați cum au decurs lucrurile pentru Gulnaz în condițiile în care drama sa a beneficiat de o intensă mediatizare internațională: gravidă cu cel de-al treilea copil al bărbatului care a siluit-o, subordonată primei soții a violatorului, captivă în casa acestuia”.