ȘOCANT. Milioane de tone de produse alimentare sunt aruncate. Motivul îi nemulțumește pe producători

ȘOCANT. Milioane de tone de produse alimentare sunt aruncate. Motivul îi nemulțumește pe producători

Risipa alimentară într-o perioadă în care o treime din populaţia mondială suferă de subnutriţie, este foarte îngrijorătoare. Anual se aruncă aproximativ 50 de milioane de tone de alimente.

Un studiu al unor cercetători britanici arată că aproximativ o treime din alimente se pierde pentru că supermarketurile şi consumatorii vor fructe şi legume care să arate perfect.

Unul dintre coordonatorii studiului, profesorul David Ray, a descris drept „şocant” nivelul risipei alimentare, scrie descopera.ro

Echipa sa a descoperit că produsele nefolosite şi inadecvate sunt adesea aruncate pe câmpuri de fermieri sau sunt utilizate în hrana animalelor, pentru că sunt respinse de supermarketuri şi de consumatori.

Concluziile studiului exprimă regretul faţă de influenţa pe care o au retailerii asupra produselor alimentare şi sugerează ca de fapt consumatorii ar trebui să fie încurajaţi pentru a fi mai puţin pretenţioşi cu privire la aspectul fructelor şi legumelor pe care le cumpără.

 

Ne puteți urmări și pe Google News