Șoc în SUA: Un miliardar progresist aduce la vot zeci de mii de infractori! Va fi anchetat

Un multimiliardar se implică în lupta pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Multimiliardarul american Mike Bloomberg a lansat o inițiativă care a născut vii discuții în ultimele zile. El a decis să strângă o sumă importantă de bani, pentru a le oferi mai multor persoane condamnate pentru crimă, din Florida, pentru ca acestea să poată vota la alegerile prezidențiale. În doar o săptămână, fostul primar al orașului New York a adunat în timp record 16 milioane de dolari, bani ce vor fi destinați plății datoriilor a aproximativ 32.000 de criminali.

Donațiile au venit din partea unor persoane și fundații importante. Cinci milioane de dolari au fost donați de Coaliția pentru restaurarea drepturilor din statul Florida, conform jurnaliștilor de la The Sun.

Florida este o miză uriașă

Fondurile vor fi folosite pentru a ajuta 32.000 de criminali care datorează mai puțin de 1.500 de dolari în Florida să-și restabilească dreptul  de vot și să fie înregistrați în procesul electoral până în ziua alegerilor ce vor stabili câștigătorul fotoliului de lider de la Casa Albă. Mike Bloomberg a explicat și care a fost principalul motiv care l-a determinat să întreprindă această acțiune.

„Dreptul la vot este fundamental pentru democrația noastră și niciunui american nu i se va refuza acest drept. Lucrând împreună cu Florida Rights Restoration Coalition, noi suntem hotărâți să punem capăt renunțării și discriminării care au condus-o întotdeauna”, a afirmat omul de afaceri.

Un cunoscut susținător al democratului Joe Biden, multimiliardarul a fost și el candidat  la președinția Statelor Unite ale Americii în trecut. Acum, demersul său ar putea să fie extrem de important pentru contracandidatul lui Donald Trump. În Florida se va duce o mare bătălie, în luna noiembrie, între actualul șef al statului și cel care aspiră la această funcție.

În Florida, la alegerile din anul 2016, Donald Trump a devansat-o pe contracandidata sa, Hillary Clinton, cu 1,2 puncte procentuale, adică mai puțin de 113.000 de voturi. Iar în 2000, alegerile s-au decis pentru mai puțin de 550 de voturi.