Lumea snookerului s-a regrupat exact atunci cand se impunea relansarea acestui sport. Generatiile s-au schimbat, stilul agresiv de joc castiga tot mai mult teren iar imprevizibilul "pandeste" orice meci.
Primul turneu profesionist al noului an, Masters-ul, a adus fanilor snookerului ceea ce pierdusera in 2006: spectacolul si demnitatea.
Si cum putea fi mai bine refacut spectacolul decat printr-un break maxim? Mai mult, performanta a apartinut chinezului de doar 19 ani Ding Junhui, care a devenit astfel cel mai tanar jucator care realizeaza break-ul de 147 de puncte la un turneu profesionist.
Pana si unul dintre cei mai pragmatici jucatori, Stephen Hendry, a lasat precautiile deoparte pentru a contribui la atragerea publicului in salile de snooker.
Cat despre demnitate, aceasta a fost refacuta tocmai de cel care o sfaramase. Ronnie O'Sullivan, recunoscut de analistii de snooker ca cel mai talentat jucator din circuit, a avut curajul sa isi invinga orgoliul, cerand scuze fanilor pentru abandonul de anul trecut. Iar publicul nu a fost atat de multumit de cuvintele lui Ronnie, cat de jocul lui. Englezul Ronnie O'Sullivan a fost primul jucator care abandoneaza in timpul unui meci de snooker. Incidentul a avut loc in 2006, Ronnie "intarind" gestul sau cu o declaratie-soc: "M-am plictisit de snooker!".
Prin Masters-ul de anul acesta, publicul a realizat ca trebuie sa treaca peste moartea tragica a marelui campion Paul Hunter, dar nu prin a se desprinde de snooker, ci prin a crede in viitorul acestui sport. Pentru ca ceea ce tineri ca Ding, Neil Robertson, Shaun Murphy si multi altii fac astazi este ceea ce Paul incepuse si nu fusese lasat sa termine. Cancerul l-a ucis la doar 27 de ani.
Primul meci din semifinalele Masters-ului se va disputa intre Ronnie O'Sullivan si scotianul Stephen Maguire. In cealalta semifinala, se vor infrunta castigatorii meciurilor Ding Junhui - Stephen Lee si Stephen Hendry - Shaun Murphy.