SLOVENIA se pregătește să introducă mai multe controale la GRANIȚĂ. „Milioane de migranți din Afganistan, Irak, Siria, Algeria și Maroc sunt gata să intre în UE, când vremea le va permite”

SLOVENIA se pregătește să introducă mai multe controale la GRANIȚĂ. „Milioane de migranți din Afganistan, Irak, Siria, Algeria și Maroc sunt gata să intre în UE, când vremea le va permite”

Slovenia ar putea impune mai multe controale la graniță, după ce Austria a luat, în weekend, măsuri pentru a opri afluxul de imigranți, scrie EUObserver.

Premierul sloven, Miro Cerar, a declarat, la Ljubljana, că este nevoie de o soluție la nivelul UE pentru securizarea granițelor externe, cu mai mult ajutor din partea statelor din Balcanii de Vest.

„Dacă Germania sau Austria adoptă anumite măsuri pentru controale mai stricte, atunci vom adopta și noi, desigur, măsuri similare la frontiera noastră sudică, cu Croația”, a spus el.

Slovenia a început să construiască un gard de sârmă ghimpată la granița cu Croația, în noiembrie, și pregătește o propunere pentru a trimite armata la graniță. Prim-ministrul, care insistă pentru păstrarea zonei Schengen, a mai spus că și el are datoria de a menține securitatea și proprietatea slovenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

A adăugat că cei care au intrat în Europa pentru prima oară prin Grecia și Croația, pentru a căuta „protecție internațională nu vor fi acceptați de Slovenia, pentru că această țară nu este punct de intrare în Uniune”. El vrea să se asigure că țara sa nu devine „un buzunar” dacă statele nordice continuă să-și închidă granițele.

„Milioane, și subliniez milioane de migranți din Afganistan, Irak, Siria, Algeria și Maroc sunt gata să intre în UE , când vremea le va permite, lunile viitoare”, a explicat Cerar. UE și statele din Balcani ar trebui să ajute Macedonia să oprească acest aflux, a mai spus el, referindu-se la ofițeri de poliție, asistență, echipamente, pentru paza frontierei”.

Șapte state UE, alături de Norvegia, au reimpus controale temporare la graniță, ca răspuns la criza refugiaților, care a derutat lideri europeni și politicienii de pe tot continentul luni întregi.