„Avem multe provocări comune de înfruntat și una dintre acestea este să construim o Uniune bazată pe valori europene, iar pentru aceasta avem nevoie de o economie de succes. Îmi face mare plăcere să văd că pe lista de candidații ALDE România pentru Parlamentul European se regăsește prietenul meu Ovidiu Silaghi, care a fost un ministru de Comerț de succes în România. Avem nevoie de o astfel de expertiză la Bruxelles. Norica și Renate au făcut o treabă extraordinară în ultimii cinci ani la Bruxelles și la Strasbourg. Adesea se trece cu vederea acest lucru, dar eu pot să vă spun că ele au fost printre cele mai harnice membre ale PE. Ați făcut ca țara dvs și Europa să fie mândre de voi. Dacă ați avea patru, cinci sau chiar mai mulți astfel de oameni am putea obține mult mai multe împreună”, a spus Graham Watson la conferinţa “Viitorul Europei” .

Fostul preşedinte al ALDE Europa a subliniat că este nevoie de o reprezentare liberală puternică în Parlamentul European, iar la următoarele alegeri prezidenţiale din România trebuie să se facă "un pas decisiv pentru liberalism". 

“Avem înaintea noastră o perioadă în care trebuie să construim nu doar un Parlament European nou, ci și o Comisie nouă, cu o reprezentare liberală mai puternică. 

La aceste alegeri europene, la alegerile prezidentiale de la sfîrşitul acestui an din România, la alegerile locale si la alegerile parlamentare care vor urma avem ocazia de a vedea că se face un pas decisiv înainte pentru liberalism in România", a concluzionat Graham Watson.