Evenimentul Zilei > Actualitate > Sinucidere șocantă într-un mare spital din țară. Și-a pus capăt zilelor cu un ciob de sticlă
Sinucidere șocantă într-un mare spital din țară. Și-a pus capăt zilelor cu un ciob de sticlă

Sinucidere șocantă într-un mare spital din țară. Și-a pus capăt zilelor cu un ciob de sticlă

Un eveniment care i-a șocat pe medici a avut loc la Institutul de Psihiatrie Socola, cea mai mare unitate spitalicească de profil din țară.

Un bărbat internat în regim de urgență în cursul zilei de marți s-a sinucis în cursul dimineții de miercuri. În vârstă de 40 de ani, bărbatul a fost cazat singur într-un salon și ar fi folosit un ciob de sticlă pentru a-și pune capăt zilelor în jurul orei 4.30 dimineața.

Acesta venise de la baie şi a pus un pat în uşă pentru a bloca orice intrare a personalului. El fusese adus de la baie şi le-a spus celor care se ocupau de îngrijirea lui că doreşte să se odihnească. Acesta nu avea internări anterioare.

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Bogdan Șaramet, a declarat că s-au depus toate eforturile pentru a-i salva viața. „Din nefericire suicidul este o realitate psihiatrică. Pacientul nu se afla în evidenţă psihiatrică, el fiind adus la urgenţă psihiatrică în cursul după amiezii de marţi. Era singur într-o rezervă.

În momentul de faţă gândurile noastre sunt alături de familia pacientului. Este o cercetare în curs, motiv pentru ca nu vă pot oferi mai multe informaţii. Ce pot să vă spun e că s-au depus toate eforturile pentru a-i salva viaţa”, a declarat, pentru Agerpres, Bogdan Şaramet.

Institutului de Psihiatrie Socola, cea mai mare unitate de profil din țară, are 1.100 de angajaţi, 900 de paturi, 87 de medici şi 500 de asistenţi.

În unitatea săitalicească, în perioada de pandemie, au ajuns zilnic peste 13 persoane în sistem de urgență, cu afecțiuni grave. Medicii au avut de-a face atât cu persoane ale străzii, cât și cu pacienți cu depresii agresive creeate pe perioada de izolare.