Evenimentul Zilei > Justitie > Sinucidere sau reglare de conturi? Misteriosul deces al patronului Hexi Pharma, pe cale să fie elucidat
Sinucidere sau reglare de conturi? Misteriosul deces al patronului Hexi Pharma, pe cale să fie elucidat

Sinucidere sau reglare de conturi? Misteriosul deces al patronului Hexi Pharma, pe cale să fie elucidat

Rapoartele de expertiză tehnică și criminalistică, în cazul evenimentului rutier în urma căruia a murit Dan Condrea, au ajuns pe masa anchetatorilor - concluzia, așteptată în câteva zile

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, ieri, la sediul CSM, că rapoartele experţilor în dosarul morţii fostului patron Hexi Pharma au ajuns la Parchet, iar procurorii vor anunța în scurt timp dacă Dan Condrea s-a sinucis sau nu în seara zilei de 22 mai.

„Au fost depuse două rapoarte: raportul de expertiză tehnică şi raportul de expertiză criminalistică. Cele două rapoarte ne dau concluzii relevante privind mecanismul producerii evenimentului rutier şi pe baza coroborării acestor concluzii cu alte probe, care se află în cauză, se va putea da o concluzie cu referire la circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier. Din raportul de expertiză tehnică rezultă că problemele de direcţie şi de frână au fost ulterioare impactului. În câteva zile vom avea soluţia emisă de procuror, poate la începutul săptămânii următoare”, a declarat şeful Parchetului General.

Stadiul dosarului Hexi Pharma

Augustin Lazăr a vorbit şi despre ancheta privind dezinfectanţii diluaţi vânduţi în spitale de firma patronată de Dan Condrea.

„În această cauză a evoluat cercetarea penală şi suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părţi civile, unităţi spitaliceşti, care s-au constituit părţi civile în cauză. Prejudiciul, aşa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secţiune a dosarului care să poată fi soluţionată într-o perioadă rezonabilă”, a mai declarat Augustin Lazăr.


FOTO: Dan CondreaDan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit în condiţii misterioase, în data de 22 mai, cu o zi înainte să fie chemat la audieri în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Evenimentul rutier în care acesta şi-a pierdut viaţa a avut loc la ieşire din localitatea Corbeanca, în drum spre Buftea, unde maşina condusă de Condrea s-a izbit violent de un copac.

În dosarul Hexi Pharma, procurorii o cercetează alături de alte persoane pe Flori Dinu, directorul general al firmei, pentru 99 de fapte de înşelăciune şi 29 de fapte de participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.