Sinistraţii rămân departe de casele lor

Sinistraţii rămân departe de casele lor

GONIŢI DE APE

Suceava. Un tânăr de 23 de ani, din comuna Brodina, s-a accidentat grav în timp ce lucra la deblocarea unui drum de pe Valea Brodinei. Potrivit autorităţilor judeţene, doar 127 dintre cele 3.100 de persoane evacuate nu s-au întors încă la casele lor.

Neamţ. Revărsarea Siretului a afectat în jur de 2.000 de gospodării. Ieri, aproape 9.500 de oameni erau evacuaţi din locuinţele lor, cele mai afectate localităţi fiind comunele Tămăşeni, Doljeşti, Ion Creangă şi Horia, dar şi cartierul Nicolae Bălcescu din oraşul Roman.

Botoşani. Premierul Tăriceanu, împreună cu miniştrii internelor şi mediului, au verificat ieri deversarea controlată a barajului de la Stânca Costeşti, care a continuat la debitul de 850 mc/s. Autorităţile susţin că punctul critic a fost depăşit şi că nu există riscul ca barajul să cedeze.

Bacău. Cea mai afectată localitate e comuna Săuceşti, unde 20 de case au fost distruse în totalitate, iar alte câteva sute au fost avariate parţial. O sută de jandarmi şi pompieri sunt mobilizaţi în zonă pentru a-i ajuta pe localnici. Iaşi. Trei sferturi din suprafaţa satului Răchiteni se afla ieri încă sub ape, în unele locuri nivelul acesteia depăşind un metru. Din totalul de 570 de case, 450 au fost inundate, iar 11 dintre acestea s-au prăbuşit. Pentru că au refuzat să-şi părăsească locuinţele, 15 persoane sunt izolate.

Galaţi. Autorităţile locale au început ieri să înalţe digul Brateşul de Jos, de pe Prut, situat în apropierea oraşului Galaţi, zilele următoare, fiind prevăzute lucrări similare în celelalte puncte sensibile de pe malul Prutului. Vaslui. Peste 1.800 de persoane care locuiesc pe valea Prutului ar putea fi evacuate în cazul în care Prutul va depăşi digul de apărare. Localităţile cele mai expuse sunt satele Broscoşeşti, Bumbăta şi Stănileşti. Avertizarea hidrologică de cod roşu pe Prut rămâne în vigoare până mâine, la ora 16.00.

Ne puteți urmări și pe Google News