Cântăreața, în vârstă de 51 de ani, a declarat că decizia de a trece la Islam a fost „concluzia firească a căutărilor oricărui teolog inteligent”, scrie The Independent.

„Toate studiile scripturistice duc la Islam”, a spus ea. „Ceea ce face toate celelalte scripturi redundante. Îmi voi lua un alt nume. Voi fi Shuhada’.”

Sinead O’Connor a postat apoi un „selfie” în care poartă hijab (vălul islamic, pentru cei care au lipsit din Europa în ultimii cinci ani), în fața unui mesaj pe care scrie: „Mi-ai luat trupul, mi-ai luat mintea, mi-ai luat copiii, dar nu îmi poți lua vocea.”

Într-o înregistrare video postată pe Twitter, ea cântă Azan, chemarea islamică la rugăciune, cerându-și iertare apoi pentru greșelile de pronunție.

„Mulțumesc foarte mult tuturor fraților și surorilor musulmane care au fost atât de amabili și m-au primit astăzi în Ummah (comunitatea musulmană – n.r.) pe această pagină. Vă puteți imagina cât de mult înseamnă pentru mine dragostea voastră.”

Sinead O’Connor a avut de-a lungul timpului mai multe probleme psihiatrice. În iunie 2016, a dezmințit informațiile că a dispărut de-acasă și că a amenințat că se aruncă de pe un pod, numindu-le „bărfe neadevărate și răutăcioase”.

În decembrie 2015, ea a scris pe pagina sa de Facebook că a fist internată în spital pentru o evaluare a sănătății mentale.

Cu o lună înainte, scrisese tot pe Facebook că a luat o supradoză de pastile într-o cameră de hotel din Irlanda. A fost găsită și dusă la spital.

O’Connor a fost făcută „preoteasă” de către un grup de așa-ziși catolici fără legătură cu Vaticanul. Ea a fost un critic acerb al Suveranului Pontif.

În 1992, cu ocazia unei apariții ale sale la emisiunea Saturday Night Live, ea a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea.